fbpx
Društvo Izdvajamo

Na mestu bivšeg Grafičkog preduzeća otvara se veliki distributivni centar „Tekijanke“

Prostor bivšeg Grafičkog preduzeća u Zaječaru uskoro će postati novi distributivni centar „Tekijanke“ s obzirom da je zemljište od 1,9 hektara Grad Zaječar prodao kompaniji „Tekijanka“ iz Kladova. Zbunjujuće je to, što je međutim, aprila 2017. godine ugovor o zakupu istog tog prostora tadašnji gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović potpisao sa kompanijom „Don Don“, koji su tada najavljivali otvaranje velikog pogona za proizvodnju hleba u našem gradu u kojem bi bilo zaposleno oko 40 radnika.

Da se od otvaranja novog pogona kompanije „Don Don“ na prostoru bivšeg Grafičkog preduzeća odustalo, bilo je izvesno, nakon što je pomenuta kompanija preusmerila „snage“ na kupovinu dela fabrike „Žitopromet“. Tako je bivše Grafičko preduzeće i dalje, skoro pune 4 decenije, ostalo pusto i neiskorišćeno.

Na osnovu sadašnjeg kupoprodajnog ugovora koji je u ponedeljak, 9. decembra potpisan između gradonačelnika Zaječara Boška Ničića i vlasnike kompanije „Tekijanka“ Živojina Bolbotinovića, grad će dobiti 40.000.000 dinara, a građani mogućnost da se u distributivnom centru i zaposle.

Gradonačelnik Ničić je u izjavi za medije rekao da ovim ugovorom grad samo prodaje prostor koji je godinama stajao neiskorišćen.

„Prostor od 1,9 hektara bivšeg Grafičkog centra godinama stoji u vlasništvu grada potpuno neiskorišćen. Pronašli smo privrednika koji će taj prostor znati da iskoristi, a grad je dobio za to novac u trenutku kada imamo problema sa tekućom likvidnošću brojnih preduzeća na kraju godine“, rekao je Ničić.

Živojin Bolbotinović, vlasnik „Tekijanke“ naglasio je da je ovaj ugovor sklopljen na obostrano zadovoljstvo, a naredne godine će i sa poljoprivrednim proizvođačima iz Zaječara biti sklopljeni ugovori o otkupu njihove robe.

„Tekijanka trenutno otkupljuje po 500 tona paradajza, krastavca, kupusa… pa će sada poljoprivredni proizvođači u Zaječaru biti zbrinuti. U dogovoru sa gradonačelnikom posle Nove godine u februaru održaćemo sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima da sklopimo sa njima ugovor, kako ne bi brinuli oko prodaje svoje robe. Sa nekima možemo da dogovorimo i da novac dobiju unapred za sadnju proizvoda za koji se dogovorimo, kako bi im pomogli, a oni će kasnije nama gotov proizvod da isporuče. Saradnja će biti na obostrano zadovoljstvo jer ćemo tako i mi dosta uštedeti, jer po proizvode ne moramo ići u druge gradove i udaljena sela“, rekao je Bolbotinović.

U opremanje novog poslovnog prostora „Tekijanka“ će, kako je najavljeno, uložiti oko 50 miliona dinara, a distributivni centar će biti otvoren početkom aprila. 

Na sastanku je najavljeno i da će uskoro kompanija „Tekijanka“ podići veliki trgovinski objekat u naselju „Ključ3“, a u toku je i otvaranje radnje u ulici „Nikole Pašića“ u Zaječaru.

3 komentara

  • Radnja u ulici Nikole Pasica je u fazi otvaranja vise od pola godine. Uz to, Takijanka formira svoje cene sa izuzetno velikom marzom.

  • Sve je to trange – frange ili smuti pa prospi. Zaposliće se tu 10 radnika a zatvoriće se 3 radnje okolo sa 10 radnika. Da li ima neko dato objasni Ničiću koji to ne shvata već 15 godina?

Dodaj komentar