fbpx
Društvo

Kompanija „Don Don“ kupila je deo imovine „Žitoprometa“ u Zaječaru

FOTO: zajecaronline.com

Kompanija „Don Don“, jedna od vodećih kompanija u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda, kupila je deo imovine „Žitoprometa“ – pogon pekare na lokaciji u Zaječaru, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Zaječarski proizvođač hleba i peciva je pekara sa dugom tradicijom, ali i godinama kumuliranim gubitkom.

„Stanje u kom je zatečena imovina „Žitoprometa“ je izazov za kompaniju, i zato je potrebno uložiti znanje, iskustvo, energiju i novac, da bi se vratio stari sjaj zaječarske pekare. Kompanija „Don Don“ je nadležnim institucijama podnela sve zakonom predviđene akte, kako bi što pre dobila dozvolu za nastavak proizvodnje.

Radnici su obavešteni o situaciji, sa njima je kompanija obavila prve razgovore, s obzirom na to da se u proizvodnom pogonu planira nastavak proizvodnje pekarskih proizvoda.
Kompanija „Don Don“ preduzeće sve potrebne planove i aktivnosti da bi se što pre i na najefikasniji način pokrenula proizvodnja na toj lokaciji“, navode u kompaniji „Don Don“.

„Don Don“ posluje u Srbiji od 2008. godine, i od tada do danas u pekarsku industriju Srbije kompanija je uložila više od 60 miliona evra. U vlasništvu ove kompanije su brendovi „Tvojih 5 minuta“ i „Naše zrno“.

Dodaj komentar