fbpx

„Don Don“ na proleće 2018. otvara pogon za proizvodnju pekarskih proizvoda i u Zaječaru

Preporuka:

Negovanje srpsko-ruskih odnosa u Istorijskom arhivu

Istorijski arhiv "Timočka krajina" Zaječar i Centar ruskog geografskog društva u Srbiji priređuju kulturni program posvećen rusko-srpskim odnosima. U okviru...

Odustalo se od natkrivanja bazena na Kraljevici tokom zime (FOTO)

Zatvoreni bazen na zaječarskoj Kraljevici ove zime ipak neće biti otvoren za posetioce, jer se prema rečima v.d. direktora...

Donirane knjige stižu u ŠOSO „Jelena Majstorović“

Matična biblioteka "Svetozar Marković" iz Zaječara po prvi put se ove godine priključila akciji povodom 14. februara Međunarodnog dana...
- Reklama -

Srbi jedu najviše hleba u celoj Evropi, pokazuje statistika, pa zato i ne čudi što je kompanija pekarskih proizvoda Don Don iz Slovenije kod nas otvorila osam pogona i dva mlina.

Iz Don Dona najavljuju da u narednom periodu planiraju 50 mil EUR investicija za preuzimanje kompanija, izgradnju centra za zamrznute proizvode, unapređenje maloprodajne mreže, te razvoj ljudskih i infrastrukturnih resursa u kompaniji.
Velike planove imaju i za Srbiju, pa će sledeći pogon otvoriti već na proleće 2018. godine u Zaječaru.

„U Srbiji zapošljavamo 1.914 ljudi, za koje nismo tražili subvencije od države. Mi se inače u svom poslovanju ne oslanjamo mnogo ni na banke, već na sopstveni kapital“, kaže generalni direktor kompanije Don Don, Aleš Mozetič, a prenosi eKapija.

Podsetimo, slovenačka kompanija je u aprilu ove godine potpisala ugovor o zakupu 1.000 kvadrata poslovnog prostora u Zaječaru.

Tada je najavljeno da će u opremu i infrastrukturu pogona u Zaječaru biti uloženo oko 500.000 evra i zaposleno oko 40 ljudi a da će se pogon nalaziti na prostoru starog grafičkog preduzeća.

izvor: Sanja Šojić/ekapija

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: