fbpx
Društvo Izdvajamo Sport

Na jesen Zaječar slavi 100. godina od osnivanja fudbalskog kluba „Timok“

FOTO: zajecaronline.com

U godini jubileja, 100 godina od osnivanja fudbalskog kluba Timok, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza prilikom nedavne posete Zaječaru najavio je proslavu jubileja na jesen 2019., kao i bolje dane za zaječarski fudbal. On je izrazio želju da se uz finansijsku i kadrovsku pomoć FK „Timok 1919“ izbori za plasman u viši rang i Super ligu.

2019. godina je godina jubileja za zaječarski fudbal. Prvi klub „Timok“ osnovan je 1919. godine i najstariji je fudbalski klub u Zaječaru. Između dva rata nastupao je u oblasnim ligama. U prvim godinama nakon Drugog svetskog rata nosio je ime „Dinamo“ ali je 1951. godine vratio izvorni naziv. Danas fudbalski klub nosi naziv „Timok 1919“.

Boraveći u Zaječaru predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza najavio je da će na jesen 2019. godine na dostojanstven način biti obeležen jubilej – 100 godina od osnivanja fudbalskog kluba „Timok“ u Zaječaru.

“ FK Timok 1919 dobiće podršku Fudbalskog saveza Srbije sa obzirom da je mlad klub, kako bi pregurao ovu sezonu.

Na sastanku je dogovoreno da u oktobru Fudbalski savez Srbije i Zaječar zajednički organizuju jednu fudbalsku utakmicu u kojoj će učestvovati svi fudbalski klubovi sa teritorije grada.

U oktobru ćemo povodom obeležavanja jubileja FK Timok doći u Zaječar sa nekim bivšim igračima naše reprezentacije i podelićemo opremu zaječarskim klubovima“, najavio je Kokeza.

Prema njegovim rečima svim učesnicima i klubovima u Zaječaru prilikom proslave jubileja biće dodeljeni fudbalski rekviziti (dresovi i lopte), a kako je najavljeno Sportski savez Zaječara će do tada dostaviti FSS spisak svih neophodnih stvari za fudbalske klubove na teritoriji grada.

Kokeza se prilikom dolaska u Zaječar sastao i sa predstavnicima Fudbalskog saveza grada Zaječara, kao i sa predstavnicima FK „Timok 1919“.

Na sastanku je dogovoreno, prema rećima Kokeze, da grad Zaječar u budućnosti maksimalnu pažnju posveti FK Timok.

„Dogovoreno je da grad uz pomoć Fudbalskog saveza Srbije pomogne ljudima koji vode klub u finansijskom i u kadrovskom smislu, da dobri fudbalski radnici i sportisti dođu na čelo FK Timoka i da prioritet grada u tom fudbalskom smislu bude da proba da se na terenu izbori plasman Timoka u viši rang“, kazao je Kokeza.

On je preporučio igračima i rukovodstvu da pokušaju da ove sezone dođu do Srpske lige, i da to mogu da ostvare samo uz dobre kadrove u klubu i finansijsku pomoć grada Zaječara.

“ Naravno, Fudbalski savez Srbije pomoći će onoliko koliko bude mogao i to ćemo već u toku ove nedelje dogovoriti sa regionom Istočne Srbije.

Do tada bi Fudbalski klub Timok trebalo da razmišlja kako da poboljša igru i dođe do Srpske lige, a posle toga da proba da dođe i u Prvu ligu.

 Jer grad Zaječar zaslužuje da ima fudbalski klub najmanje u prvoj ligi, a treba se očekivati da Zaječar jednog dana ima i superligaša“, kaže prvi čovek FSS.

Kako je istakao, Zaječar sa stadionom koji se pravi, sa novcem koji država ulaže u grad i ljude koji u njemu žive, zaslužuje da ima svog predstavnika u Super ligi.

2 komentara

  • Borske štetočine , boško i saša ( namerno malim slovima , jer su mrvice od ljudi ) , uništili su nam što su naši preci pre 100 godina osnovali !!! ZAJEČARCI ???

Dodaj komentar