fbpx
Kultura

Na drugoj polufinalnoj večeri dominirali bendovi iz Bosne i hercegovine (FOTO)

Po završetku nastupa Alena Islamovića drugog dana 53. Gitarijade u Zaječaru otpočelo je i drugo polufinalno veče na kome je nastupilo ukupno 5 bendova.

Prvi na bini nastupo je bend “Dusi” iz Beograda.

Dusi su alternativni gruv metal bend osnovan 2016. godine. Osvojili 2. mesto na Majskoj Gitarijadi u Ljubičevu, nagradu za “najbolji scenski nastup” na Bassplayer Festivalu u Mladenovcu i 3. mesto na Novosadskom Oktoberfestu.

U okviru prateceg programa 53-će zajecarske Gitarijade potom je nastupio bend “Bez rikverca” iz Banjaluke. Bend je do sada učestvovao na dve gitarijade, u Banjaluci i u Kisaču na gitarijadi “Vojvodine”. Oba puta osvojili su treće mesto.

Za titulu najboljeg benda na 53. Gitarijadi boriće se još jedan bend iz Bratunca. U pitanju je bend “Infuzija”. Autorski rock bend iz Bratunca, pored svojih pesama svira i obrade exYU kvalitetnih bendova.  Najviša “Božija nagrada” za njij je, kako ističu, dar sa neba da ova trojica momaka “otac sa svoja dva sina” sviraju zajedno!!!

“Gnjev anđela” takože bend iz Bratunca 4. je bend koji se druge večeri Gitarijade predstavili zaječarskoj publici. Njihove pesme nalaze dobar odjek kod mnogobrojne publike. Učestvovali su na brojnim festivalima i klubovima u BiH i Srbiji. Tokom dugih godina postava Anđela se mnogo puta menjala da bi od 2009. ustoličila kao standardna petorka.

I poslednji, ali ne i manje važni nastupila je grupa “Headfull” iz Niša.

 

Dodaj komentar