Sport

Može li FK Timok opstati u Prvoj Ligi Srbije?

FK Timok se nije preterano proslavo u prvih 15 kola ovogodišnje sezone Prve Lige Srbije, a šta će se dogoditi nakon zimske pauze, još ćemo da vidimo. Prva utakmica u nastavku sezone će se odigrati 26. februara protiv novosadskog Kabela, poslednjeplasirane ekipe na tabeli.

Reklo bi se da igrači FK Timoka naizgled imaju sreće jer se sastaju sa ekipom nad kom su u poslednjem meču odigranom u okviru sedmog kola odneli pobedu i prekinuli svoj niz od nekoliko poraza. Tada su trijumfovali nad novosadskom ekipom sa rezultatom 2:0. Ukoliko se sličan scenarijo dogodi i 26. februara, moguće je započeti dobru seriju rezulatata u ovom, drugom delu sezone.

Prva pobeda nakon zimske pauze može povoljno da utiče na psihu i motivaciju igrača, pa bi u tom slučaju još uvek postojala šansa da se ekipa Timoka izbori za opstanak u Prvoj Ligi Srbije. Naravno, biće potrebno nadoknaditi sve zaostatke koji su prouzrokovani brojnim uzastopnim porazima protekle jeseni.

Ukoliko ekipa Timoka ozbiljno iskoristi ovu pauzu, ojača svoju ekipu i iskoristi sam sistem takmičenja, sve je moguće. Poznato je da posle 30 regularnih 30 kola postoji i plejaut, što predstavlja još jednu šansu za igrače Timoka da i sledeće sezone zaigraju u Prvoj Ligi.

U novembru 2021., nakon samo 5 utakmica, smenjen je trener FK Timoka Tomas Vasov koji je svoje prve fudbalske korake napravio baš u ovom klubu. U pomoć igračima pristigao je novi trener, Srđan Stojčevski iz Beograda koga mnogi smatraju mladim stručnjakom koji može Timoku da osigura opstanak u Prvoj Ligi Srbije. On je ujedno i treći trener ekipe ove sezone i pred njim nije nimalo lak zadatak. Mladi stručnjak je preuzeo vođstvo tima u trenutku kada su bili pretposlednji na tabeli i bez i jedne pobede u dva meseca. Da li će se ovaj potez pokazati kao uspešan i da li će Stojčevski uspeti da ispuni cilj zbog kog je doveden u Timok, saznaćemo nakon januarske pauze.

Još jedan nemili događaj koji je sigurno nepovoljno uticao na ekipu Timoka je sumnjiva utakmica protiv Železničara koja se našla pred komisijom Fudbalskog saveza Srbije. Naime, na dan meča 13. septembra, vrednost pobede domaćeg tima je konstantno bila u padu, a broj uplata na pobedu Železnika je neočekivano rastao. Ishod utakmice je bio u skladu sa uplatama kod svih kladionica. Ovo je izazvalo opravdane sumnje, a kako se spekuliše, disciplinska prijava se odnosi na četiri fudbalera FK Timoka. Takođe, nezvanično saznajemo da su neki fudbaleri već napustili klub.

Kada se sve uzme u obzir, situacija je zaista neizvesna. Zimska pauza, novi trener i odgovarajući protivnik početkom drugog dela sezone mogu da doprinesu opstanku u Prvoj Ligi Srbije. Sa druge strane, zaostaci prouzrokovani uzastopnim porazima i uzburkana situacija među igračima prouzrokovana istragom, ne može da se zanemari takođe. Da li će FK Timok uspeti da se izbori za mesto prvoligaša i sledeće sezone, možemo samo da pretpostavljamo.

Ukoliko smatrate da možete da predvidite ishode narednih mečeva savetujemo vam da posetite najbolje online kladionice u inostranstvu i zaberete jednu od kladionica koje nude najviše kvote.

Dodaj komentar