fbpx
Politika

„Montoja i Pravednici“ predali potpise za lokalne izbore u Zaječaru drugi put

FOTO: zajecaronline.com

Za lokalne izbore u Zaječaru po drugi put potpise su predali predstavnici Grupe građana „Montoja i Pravednici“.

Oni su ovog puta prikupili 544 potpisa građana, dva više od prošle predaje, a na listi je 17 odbornika.

FOTO: zajecaronline.com

Prvi na listi je Dragan Stamenković, koji je rekao da je prošli put došlo do određenih grešaka, zbog kojih je lista odbijena.

„Prošli put smo sakupili 542 potpisa, a sada 544. I prvi put smo išli na brzu listu od 17 odbornika, bez mogućnosti kontrole izbora na izbornim mestima. Nisam u ovom trenutku siguran da li je možda neki sud nadležan za to ili će gradska izborna komisija shvatiti da nismo namerno učinili grešku prošlog puta i da je ona takve vrste. Svakako skupljanje potpisa drugog puta je bilo teže i pokvarilo nam je planove koje smo imali za kampanju unapred pripremljenu, a to je mesto broj 2 koje smo zamislili pre izbora. Mi smo napravili grešku i nismo napisali u nazivu podnosioca izborne liste, grupa građana pre toga, što je po zakonu obavezno. Onda je gradska izborna komisija napravila grešku i naložila mi da u obrascima koje su im dostavili, tu grešku ispravim. Praktično, dali su mi nemoguću misiju da ispravim grešku u obrascima. Obratio sam se zvanično, i rekao da tražim te obrasce da mi daju da prepravim tu grešku i upozorio ih da se radi o nelegalnoj radnji i krivičnom delu“, kaže Stamenković.

Stamenković je dodao da je njihov cilj da dođu na vlast u Zaječaru i da poprave stanje u gradu. Predstavnici ove liste se nadaju da će ovog puta biti odobrena lista.

FOTO: zajecaronline.com

Dodaj komentar