fbpx
Kultura Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

MLADI ZAJEČARSKI UMETNICI PREZENTOVALI SVOJE RADOVE -Škola crtanja i slikanja učitelja Gorana Pejčića obeležila jubilej (VIDEO)

Škola crtanja i slikanja učitelja Gorana Pejčića juče je obeležila svoj jubilej.

Bezbrižnost detinjstva, ali i ozbiljan pristup u umetnosti, odsjaj su izložbe radova polaznika Škole crtanja učitelja Gorana Pejčića, koja je sinoć priređena u Radul begovom konaku, povodom desetogodišnjice postojanja ove umetničke radionice.

“U likovnu radionicu uključena su deca iz celog Zaječara i okoline. Dolaze nam deca iz Grljana i okolnih sela. Drago mi je da je večeras Radul begov konak pun. Večeras 30 mladih autora izlažu svoje radove, neki po peti i šesti put. Takođe, imamo i decu koja su već na likovnim akademijama i to je pravi put kako treba usmeriti decu da vole i poštuju umetnost”, istakao je Goran Pejčić, inače učitelj u Osnovnoj školi u Đura Jakšić.

izlozba-konak1

U protekloj deceniji, smenjivali su se crteži i likovni poduhvati na slobodne i zadate teme, slike mrtve prirode, žubor vode, kiša, snežne pahulje i sve ono što je okruživalo najmlađe zaječarske umetnike, koji su se okupljali u subotnjem matineu.

Neki od njih odavno su prerasli početničke korake i otisnuli se u srednje umetničke škole i akademije, a ovi koji danas stvaraju verovatno će koracima svojih prethodnika i učitelja Gorana Pejčića, koji likovni izraz neguje već gotovo četvrt veka.

Deca su dragulji svakog grada, bilo da brane njegove sportske ili umetničke boje, a na nama je da verujemo da će uz svog edukatora da istraju i hrabro koračaju ka svojim samostalnim izložbama, možda već za pentaestak godina. Ili koju godinu pre.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar