fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Mladi Zaječarci čuvaju životnu sredinu (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

„Nauči da zaštitiš planetu“ naziv je kviza u kom su učestvovali zaječarski srednjoškolci. Cilj ovog kviza je da učenici nauče kako da zaštite životnu sredinu. Tom prilikom, oni su odgovarali na pitanja vezana za zaštitu životne sredine.

Pobednik ovog kviza je ekipa Tehničke škole iz Zaječara, dok su drugoplasirani gimnazijalci. Treća pozicija pripala je Medicinskoj školi, a četvrto mesto Ekonomskoj školi iz Zaječara.

FOTO: zajecaronline.com

Kviz je organizovan povodom Svetskog dana zaštite životne sredine u Prostoru za POMAK u Zaječaru. Nakon toga priređena je radionica, na kojoj su srednjoškolci mogli da razgovaraju o tome šta treba da preduzmu radi podizanja ekološke svesti u svom okruženju.

“Ono što je bitno da na kvizu i radionici proverimo znanje srednjoškolaca o zaštiti životne sredine, a nakon toga smo i popričali sa njima da vidimo kako oni razmišljaju, šta mogu i šta planiraju da preduzmu radi podizanja ekološke svesti. Mi verujemo da su oni na dobrom putu da postanu pravi ljudi”, kaže Nikola Jovanović, iz ZZJZ “Timok” Zaječar.

Nikola Jovanović, ZZJZ “Timok” Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

Kviz i radionicu organizovali su ZZJZ “Timok“ Zaječar – Odsek za promociju zdravlja; Crveni krst Zaječar, kao i Timočki Omladinski Centar.

Svetski dan zaštite životne sredine ove godine se obeleževa pod sloganom „Zagađenje vazduha“, a zemlja domaćin obeležavanja je Kina. Odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Stokholmu 1972. godine, svake godine 5. jun se obeležava kao Svetski dan zaštite životne sredine.

Kako je bilo na kvizu i radionici, pogledajte u galeriji fotografija:

 

Dodaj komentar