fbpx

Mirković zatražio izuzeće sudija u sporu protiv Ničića

Preporuka:

Čašom vina do boljeg zdravlja

Istraživanja u cilju saznanja da li konzumiranje umerene doze vina na dnevnom nivou može poboljšati zdravlje sve su popularnija...

U Timočkoj Krajini u planu izgradnja oko 100 mini-hidroelektrana

Na teritoriji Srbije prema podacima sa sajta elektrosrbija.rs planirana je izgradnja preko 850 mini-hidroelektrana (MHE). Oko 100-ak mini-hidroelektrana u...

U Zaječaru sunčano uz povremenu oblačnost

U Srbiji ujutro slab mraz, u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka niska oblačnost, ponegde i magla, koja...
- Reklama -  

Iako je zbog uvrede na društvenim mrežama bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković protiv sadašnjeg Gradonačelnika Boška Ničića podneo pet krivičnih prijava, Mirković se ponovo na ročištu nije pojavio.

Prema rečima Nataše Tošić, advokatice Mirkovića, on se na ročištu 6. juna nije pojavio jer je s njihove strane zatraženo izuzeće postupajućih sudija, Ivane Rodić i Saše Živkovića, kao i još nekoliko sudija krivičara Osnovnog suda u Zaječaru.

“ Tražili smo izuzeće svih sudija, zato što je Saša Mirković protiv njih podneo krivičnu prijavu u Višem tužilaštvu u Zaječaru i Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Oni su u predmetu u kom je on bio okrivljen pred Osnovnim sudom, po njegovim navodima, izvršili više krivičnih dela i on smatra da ne mogu nepristrasno da odrade svoj posao“, navodi Tošić.

Ona je naglasila da će ukoliko njihov zahtev bude odbijen, nastaviti suđenje protiv Ničića.

“ Od privatne krivične tužbe niko nije odustao. Samo zahtevamo pravedno suđenje“, kaže Tošić.

FOTO: Radio Magnum

Postupke Saše Mirkovića, podnošenje tužbi, a zatim nepojavljivanje na sudu, tuženi Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, smatra izigravanjem pravosuđa.

“ Sada kada je došlo do toga da se donese presuda o odbacivanju, jer se Mirković ne pojavljuje na suđenjima, oni koriste ove pravne trikove, traže izuzeće, verovatno ovog suda, pa će onda tražiti verovatno izuzeće ako se delegira neki drugi sud, da bi se to razvlačilo unedogled“, izjavio je Ničić.

Prema rečima sudije Saše Živkovića za Mirkovićem su tri zahteva za privođenje, kao i da mu je oduzeta putna isprava i da se on ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen.

Mirković je, podsetimo, tužbe protiv Ničića podneo zbog uvredljivog pisanja na društvenim mrežama.

- Reklama -

1 KOMENTAR

  1. Zaječarci su birali ova dva lika iz okoline Bora i usrećili se sa njima. Da vam pošaljemo nekog još iz Bora da vam ugasi svetlo u gradu kad svi odete???

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

U Timočkoj Krajini u planu izgradnja oko 100 mini-hidroelektrana

Na teritoriji Srbije prema podacima sa sajta elektrosrbija.rs planirana je izgradnja preko 850 mini-hidroelektrana (MHE). Oko 100-ak mini-hidroelektrana u planu je da bude izgrađeno...

Zaječarska biblioteka i ove godine organizuje „Čitalačku povelju“

Na dečijem odeljenju Matične biblioteke „Svetozar Marković” i ove godine biće organizovana „Čitalačka povelja 7 sa značkom“  od 3. februara do 22. maja 2020....

Organizovane pljačke pošti u zaječarskim i negotinskim selima

Poslednjih nekoliko meseci policija Timočke krajine traga za dobro organizovanom grupom lopova koja preko noći pljačka male seoske pošte na teritoriji Zaječara i Negotina....
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: