Politika

MIRKOVIĆ: Dvadeset novih radnih mesta u komunalnoj policiji

Predsednik Skupštine Grada Zaječara Saša Mirković najavio je otvaranje novih radnih mesta u zaječarskoj komunalnoj policiji.

„Grad Zaječar će, na osnovu iskazanih potreba načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Zorana Jovića za povećanjem broja komunalnih policajaca na teritoriji koju pokriva naš grad, otvoriti dvadeset novih radnih mesta u komunalnoj policiji. Naš prioritet je pre svega bezbedan i prosperitetan grad za našu decu, što uključuje i zdravo okruženje u kojem ona odrastaju a mi živimo, tako da ćemo izaći u susret zahtevu za povećanjem broja komunalnih policajaca koji brinu o tome“, rekao je Mirković.

U Zaječaru trenutno radi 13 komunalnih policajaca, a taj broj nije dovoljan da se adekvatno odgovori potrebama službe, te je iz tog razloga upućen zahtev gradskim čelnicima za povećanjem broja komunalnih policajaca.

„Potreba za povećanjem broja komunalnih policajaca postoji jer mi pokrivamo teritoriju od 42 seoske i 5 gradskih mesnih zajednica. Komunalna policija radi 24 sata dnevno, jer u svom delokrugu rada ima i kontrole koje se sprovode noću. Osim poslovima koje predviđa Zakon o komunalnoj policiji, komunalni policajci sprovode i sve odredbe gradskih vlasti iz svoje nadležnosti, što je sa ovim brojem policajaca gotovo nemoguće uraditi. Odluka o povećanju broja komunalnih policajaca, uz dobro odabrane i dobro obučene ljude, svakako će poboljšati kvalitet života u gradu i zaječarskim selima“, kazao je načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Zoran Jović.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar