Društvo

Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo realizaciju dva projekta zaječarske biblioteke

Boban Đorđević, direktor Matične biblioteke "Svetozar Marković" Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

Matična biblioteka „Svetozar Marković” Zaječar iz godine u godinu sve uspešnije posluje, a ove godine realizovaće nekoliko projekata.

Realizacija dva projekta već je izvesna, a vrednost oba projekta je je 3,1 miliona dinara.

“Jedan projekat će se iskoristiti za automatizaciju bibliotečkog poslovanja, odnosno poboljšaćemo rad naših ogranaka u naselju Kotlujevac i selu Veliki Izvor. Projekat je u vrednosti 590 hiljada dinara.

Drugi projekat odnosi se na infrastrukturu biblioteke. U sređivanju biblioteke, poštovaćemo smernice koje nam je dao Zavod za zaštitu spomenika kulture. Poslednji put dvorište je rađeno pre 40 godina. Ministarstvo kulture prepoznalo je značaj očuvanja kulturnog nasleđa. Vrednost radova je 2,5 miliona dinara”

“U sređivanju biblioteke pomoglo nam je i Javno preduzeće “Urbanizam i izgradnja” i Javno preduzeće “Timok održavanje”, a i Grad Zaječar pomaže u radu zaječarske biblioteke” , istakao je Boban Đorđević, direktor zaječarske biblioteke.

Đorđević je dodao da se rezultati za treći projekat tek očekuju, do kraja maja meseca, a tiče se otkupa knjiga. Zaječarska biblioteka je ove godine bila izdavač nekoliko monografskih publikacija, od kojih su dve poslate na otkup. One se tiču stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata.

Boban Đorđević, direktor Matične biblioteke “Svetozar Marković” Zaječar; FOTO: zajecaronline.com

Biblioteka je konkurisala i projektom kod jedne privatne kompanije, kako bi se u biblioteci postavio wi-fi internet, što bi ako prođe to bio i četvrti projekat.

 

 

1 komentar

Dodaj komentar