fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Politika

Ministarka Zorana Mihajlović 8. jula dolazi u Zaječar

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetiće Zaječar zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, Zaječar, u ponedeljak, 8. jula 2019. godine.

Program posete:

10.40h Obilazak radova na rekonstrukciji državnog puta II A reda 169, Zaječar-Šljivar- Lenovac-Lasovo (ulica Šljivarski put, prolaz kroz Zaječar)

11.00h Sastanak potpredsednice Vlade, prof. dr Zorane Mihajlović i ministra omladine i sporta, Vanje Udovičića sa načelnikom Zaječarskog upravnog okruga, Vladanom Paunovićem i čelnicima lokalnih samouprava iz okruga (Gradska kuća, Trg Oslobođenja br.1).

11.50h Sastanak potpredsednice Vlade, prof. dr Zorane Mihajlović i ministra omladine i sporta, Vanje Udovičića sa gradonačelnikom Zaječara, Boškom Ničićem (Gradska kuća, Trg Oslobođenja br.1).

3 komentara

 • čime se ona bavi???strasno…i sta je boško do juče pričao za nju a sada će i da se ljube..kakvi su ovoljudi???i jesu li ovo ljudi???jezivo…treba d aih je sramota,,,a tek ovog nešeg svevišnjeg..

 • Uz puno postovanje svih tema i saobracajnica kao i brze magistrale Paracin-Zajecar, koja je deo DRUMSKOG saobracajnog pravca koji je pre vise od DESET (10 ) godina zacrtao i odredio SEETO (Sauth East Europian Transport Observatory)kao NIZE rangirana saobracajna instituucija Evropske unije za Zapadni Balkan , dakle dela DRUMSKOG saobracajnog pravca koji NAJKRACIM PUTEM preko teritorije Srbije POVEZUJE HRVATSKU,BOSNU I HERCEGOVINU,ALBANIJU i KOSMET sa BUGARSKOM I i RUMUNIJOM ( dva drumska saobracajna pravca :
  1) Jadranska obala luka Split-luka Ploce-Mostar- Sarajevo -Visegrad-nas NOVI autoput granica na Drini- Pozega-Cacak -nas NOVI ,,Moravski koridor,, Kraljevo-Krusevac-Koridor 10-Paracin-Zajecar -Granicni prelaz Vrska Cuka-Bugarska a dalje i preko mosta na Dunavu Vidin /Kalafat i Rumunija..
  2) Jadranska obala albanska luka Drac-Tirana -Pristina-nas NOVI ,,Autoput mira,, Merdare- Nis-Paracin -Zajecar-Granicni prelaz Vrska cuka -Bugarska -Rumunija..? Posmatrano mnogo uze,kroz prizmu razvoja saobracaja u Srbiji i povezivanja saobracajno potpuno skrajnute i totalno periferne Timocke krajine ( i celog ovog regiona Istocne Srbije sve do Pozarevca i Smedereva) OVAJ DRUMSKI SAOBRACAJNI PARACIN-ZAJECAR zaista povezuje Timocku krajinu sa Krusevcom Kraljevom, Cackom…i to je izuzetno dobro.Ali ovaj drumski saobracajni pravac NE POVEZUJE TIMOCKU KRAJINU I CITAV OVAJ REGION ISTOCNE SRBIJE SA GLAVNIM GRADOM SRBIJE BROGRADOM…i CITAVOM ZAPADNOM EVROPOM DO ATLANSKIH OBALA NA ZAPAD ..I CRNOMORSKIH OBALA NA ISTOK I STRATESKIH LUKA VARNA I BURGAS U BUGARSKOJ I KONSTANCA U RUMUNIJI. Tacka.? Ovo i ovakvo , po svim postojecim geosaoobracajnim,ekonomskim,,demografskim,socijalnim i svim drugim parametrima APSOLUTNO DOMINANTNO NEUPOREDIVO ,NEUPOREDVO ZNACAJNIJE ….I nprethodno navedeno TRANSEVROPSKO …KAO NACIONALNO POVEZIVANJE OVOG POGRANICNOG REGIONA ISTOCNE SRBIJE SA PRESTONICOM BEOGRADOM…ostvaruje JEDINO I SAMO poznati
  Multimodalni saobracajni koridor -Istok (Crnomorski koridor) . Koji obuhvata i drumski,i zeleznicki ,i recni(Dunav), i intermodalni saobracaj…? I ciji zeleznicki aspekt(prugs prolazi kroz Zajecar..A drumski aspekt AUTOPUT, Krak B, dolazi Zapadne Evrope i Beograda i iz pravca Pozarevca -Kuceva-Majdanprka-Bora- Nikoliceva i UZ SAM ZAJECAR ide preko Vrske Cuke u Bugarsku do Crnog mora i luka Varna i Burgas…? (Krak A ovog AUTOPUTA dolazi istim pravcem ali od Majdanpeka ide preko Negotina-granicni prelaz Mokranje-Bugarska-most na Dunavu Vidin/Kalafat-Rumunija sve do Crog mora i strateske luke Konstanca) . Na REGIONALNOM nivou pravcem ZAPAD -ISTOK Multimodalni saobracajni koridor Istok (Crnomorski koruidor) povezuje ceo Podunavski (Smederevo,Smederevska Palanka,Velika Plana )
  Branicevski (Pozarevac, V.Gradiste,Petrovac na Mlavi, Zabari,Golubac,Malo Crnice, Kucevo,Zagubica)Borski(Bor ,Majdanpek ,Kladovo,Negotin) i Zajecarski okrug …Kao i glavni grad Beograd cija teritorija picinje na 25 km od MS Koridora Istok,(CmK).Sto po parametrima geostrateskog saobracaja znaci da ovaj ,,koridor zivota,,citavog ovog regiona Istocne Srbine.. pocinje /zavrsava se… na beogradskim Terazijama…?
  Dakle Zajecarci i Timocani nisu mentalno retardirani ,niti imaju mozak ameba ..Pa da ne razumeju RAZLIKU U ZNACAJU…? Kao sto i. potpuno razumeju : DA SAMO ZNACAJ ODREDJUJE PRIORITET.?

 • P.S…. Svaka prica o saobracaju u ovom regionu Istocne Srbije i Timockoj krajini ..bez PRVE i OSNOVNE teme : Multimodalnog saobracajnog koridora Istok (Crnomorskog koridor)….samo prica o krvotoku bez GLAVNE ARTERIJE.
  ili kistanom sistemu BEZ KICMENOG STUBA…?
  ..A Zajecarci i Timocani ce vec izaci na vebsite : SEETO i videti tamo RUTU 5 .. to jest mapu drumskog pravca koji obuhvata i sakbracsjnicu Paracin-Zajecar….kon tamo stoji vise id 10 godina…???
  A koliko to ima ma kakve veze sa nekom namerom SEETO-a ..da doprinese demografskom ,ekonomskom, socijalnom oporavku i razvoju Zajecara ,Timocke krajine ,ovog regiona Istocne Srbije…to Zajecarcima i Timocanima ,koji nisu amebe, ne treba niko da objasnjava…????? A to ….kome svidja ili ne svidja to sto Zajecarci SADA ZNAJU neke geostrateske saibracajne stvari koje nisu znali..stvari o kojima pojma nisu imali jer ih NIKO I NIKADA nije o tome ni informisao ni edukovao…PA JE TO NEKO SADA URADIO. Jer ovo je Evropa.???A ako se neki ljute zbog toga … to bas nikoga u ovom? ne brine… Imaju mob. i broj..pa neka zovu koga treba..Ako imaju koga..? A Zajecarci savrseno dobro znaju sta znaci kadaje Zajecar na priblizno 200 km i to AUTOPUTEM do Beograda…Sa dozvoljenih 130km/h koliko je to vremena do BG…A Koliko npr..za nas Knjazevac ..i njegov planinski turizam…? Sta to znaci za nove investicije uz ovaj ,,koridor zivota,, ,demografiju, zaposljavanje, koliko raste cena s ih nekretnina,privatnih biznisa, …celokupni turizam,dopremu poljoprivrednih proizvoda na dalja trzista…Alo…? I zato ….BUDJENJE Zajecarci i Timocani…MS Koridor Istok (Crnomorski koridor……) je potpuno NOVA PARADIGMA DEMOGRAFSKOG OPTANKA I RAZVOJA CITAVOG OVOG ISTOCNE SRBIJJE I TIMOCKE KRAJINE…A sve ostale price o opstanku i razvoju ovog regiona Srbije…bez ovog koridora su samo lose i vec decenijama izlizane i 15.947 puta ispricane iste i budjave i trule mantre i bajke…??? Pozdravite postovanu potpredsednicu Vlade i ministarku gdju dr.Z.Mihajlovic koja je u vise navrata u pisanim i elektronskim medijima govorila o ZNACAJU MS Koridora Istok (CmK)…I objasnite joj : 1) ZASTO je vec godinama BLOKIRANA zvanicna gradska prezentacija MS Koridora Istok (Cmk) u organizaciji Gradske uprave Zajecara-namenjena gradjanima Zajecara…?
  2) ZASTO predstavnici Gradske uprave Zajecara(kao sto to sasvim normalno i prirodno rade predstavnici svih drugih gradova i opstina sa prostora MS Koridora Istok (Cmk)), NIKADA NE UCESTVUJU na zajednickom sastancima o ovom kordoru (u Boru, u Golupcu ,u Beogradu,u Kabinetu Predsednika Vlade )…? I to je mozda neka tradicija ..? ?
  3) KO blokira ,vec duze od godinu dana stavljanja PREDLOGA Skupstinske odluke o MS Koridoru Istok(Cmk) pred odbornike Skupstine Zajecara..da tu odluku donesu za 2,7 sekundi..kao sto su to vrc odavno uradile njihove kolege u Boru,Majdanpeku,Kladovu, Negotinu,Zagubici, Petrovcu na Mlavi,Velikom Gradistu,Kucevu…? I samo jasno ,otvoreno i opusteno i pridtojno sa potpredsednicom Vlade i ministarkom …Ona nije sa Jupitera….a deo svog radnog veka i zivota ona je.provela u Timockoj krajini…zar ne..? Pa i ministarka apsolutno zna ZNACAJ MS Koridora Istok((CmK) ,zar ne..? Pa nije joj Deda Mraz to znanje doneo na poklon u crvenom celofanu sa masnicom…Neko je morao i taj deo posla da zavrsi zar ne…? I taj posao je zavrsen. ? Zato samo pristojno ,jasno, opusteno i konkretno ..Pozz.iz ?

Dodaj komentar