fbpx
Društvo Izdvajamo

Ministar Tomislav Momirović u Zaječaru: Projekti u Zaječaru sa republičkog nivoa podržani sa 1,5 milijardi dinara

FOTO: zajecaronline.com

Projekti u Zaječaru u poslednjih nekoliko godina sa republičkog nivoa podržani sa 1,5 milijardi dinara, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislav Momirović prilikom svoje posete gradu na Timoku.

Ministar je svoju posetu započeo sastankom u Gradskoj upravi, a zatim je sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem obišao ulicu Ivana Milutinovića, Pavla Ilića i Save Kovačevića, kao i Vojničku ulicu, čije su rekonstrukcije u toku.

FOTO: zajecaronline.com

Sastanku u Gradskoj upravi su porеd Ministra Tomislava Momirovića i gradonačеlnika Zajеčara Boška Ničića, prisustvovali i posеbni savеtnik ministra Miloš Adamović i dirеktor JP “Putеvi Srbijе” Zoran Drobnjak. Na sastanku je bilo rеči o rеhabilitaciji putеva u 42 sеla na tеritoriji grada Zajеčara, kao i o komunalnoj infrastrukturi u gradu.

FOTO: zajecaronline.com

Ministar Momirović istakao je da se u Zaječaru izvode radovi na četiri saobraćajnice, što je podrška republike vredna 220 miliona dinara. U izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda i 48 kilometara kanalizacione infrastrukture biće uloženo 30 miliona evra iz aranžmana sa kineskim partnerima.

Projekti u Zaječaru u poslednjih nekoliko godina sa republičkog nivoa podržani sa 1,5 milijardi dinara, rečeno je ovom prilikom.

Ulica Ivana Milutinovića, FOTO: zajecaronline.com

„Mi smo potpisali veliki ugovor sa kineskim partnerima u investiciji u komunalnu infrastrukturu. Samo u Zaječaru ćemo krajem ove godine i sledeće godine investirati 30 miliona evra za prečišćavanje otpadnih voda i 48km kanalizacione infrastrukture. Za ove radove u Ivana Milutinovića, “Putevi Srbije” su odvojile 220 miliona dinara. Mi te investicije moramo da iskoristimo da potpuno obnovimo ne samo tu infrastrukturu, nego i lokalne saobraćajnice. Dosta smo o tome pričali, moramo da napravimo ozbiljnu strategiju. Mora da se nastavi sa investicijama. Krenule su investicije u stadion. Zaista mislim da je Zaječar i sada, a naročito u narednim godinama neće moći da se prepozna. Mislim da smo dali zaista maksimum da radovi krenu brzo i da se pokrenu sve mašine“, rekao je Momirović.

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije; FOTO: zajecaronline.com

Ničić je poručio da je rekonstrukcija Ivana Milutinovića, Pavla Ilića i Save Kovačevića dogovorena pre godinu dana. Rok za završetak ovih radova je dva meseca.

„Mi smo sa Drobnjakom i prethodnom ministarkom ovo dogovorili pre godinu i nešto dana. Krenuli smo u realizaciju ulice Pavla Ilića kao sastavni deo ovog projekta. Sa ministrom Momirovićrem razgovarali smo o našim projektima da do 2025. godine rehabilitujemo gotovo sve seoske ulice i puteve koji su uništeni, nego da i ovako jedan krupan projekat odredimo. Dobili smo 5 hiljada tona grebanog asfalta koji će nama i te kako dobro doći da neka naselja gde nismo mogli da asfaltiramo ili smo ostavili neasfaltirano zbog radova na kanalizacionoj mreži. Grad Zaječar sa svojim prihodima i bez pomoći Republike nikad ne bi mogao da uradi. Drugo, dobićemo nešto što je stabilno i što narednih pedeset, sedamdeset godina će ulivati ljudima sigurnost da neće stalno pucati i da neće imati nikakvih problema. Sama ulica Ivana Milutinovića, Pavla Ilića, Save Kovačevića, tu se ne završava projekat sa ovih 220 miliona pomoći države i ono što smo mi preko javnog preduzeća „Vodovod“ uložili u kanalizacionu mrežu i vodovodnu zamenu i to će se nastaviti. Mi krećemo nakon toga u drugu fazu ulica Hajduk Veljkova, znači od ostrva pa do mosta i Negotinski put pa do Vražogrnačke rampe. Naredne dve ili tri godine, mislim da ćemo uspeti i Crvene armije ulicu kompletnu, ona je u lošem stanju, to je regionalni put, ali paralelno sa tim, ono što je bitno reći, jeste da je urađen projekat, da se radi prostorni plan, i da rešenje trajno u narednih 50, 100 godina za Zaječar jeste zaobilaznica koja skreće kod Feliks Romulijane skretanja i ide iznad Zvezdana preko Belog Brega i spušta se negde tamo kod asfaltne baze. Da grad bude grad, a da teretni saobraćaj izmestimo van grada“, kazao je Ničić.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara; FOTO: zajecaronline.com

Nakon ulice Ivana Milutinovića, ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Tomislav Momirović je sa gradonačеlnikom Zajеčara Boškom Ničićеm obišao radove i u Vojničkoj ulici u Zaječaru.

FOTO: zajecaronline.com

Vojnička ulica, FOTO: zajecaronline.com

„Radi se 960 metara od početka Vojničke ulice do kraja. Ulaže se 1000 tona asfaltne mase i vrednost ovih radova je blizu 17 miliona dinara sa PDV-om“, rekao je Ničić.

„Impresivno je kada se ovako radi u gradu. Gradonačelnik Ničić izborio se za rekonstrukciju čak četiri saobraćajnice. Investicije će biti još veće narednih godina. U narednom periodu računam da ćemo realizovati prave projekte“, dodao je Momirović.

Momirović je naglasio da rekonstrukcija pruge Niš – Zaječar trebalo bi da bude završena u junu ove godine. Momirović je podsetio da je rekonstrukcija pruge od 108 kilometara trebalo da bude završena 1. novembra.

FOTO: zajecaronline.com

1 komentar

 • 😉 … komunalna infrastruktura,lokalne saobracajnice….
  I NI JEDNA JEDINA REC
  o novim ,,prioritetnin koridorima ,, i ,,autoputevima ,, i ,,brzim saobracajnicama,,
  kroz Timocku krajinu i Istocnu Srbiju….😀
  Da li je to pravo cudo…??? Kada i u kom regionu Srbije se to jos dogodilo…??? Nikada i nigde.
  Tacka.😀
  Da li je to pravo cudo…???
  Ili ce ipak pre biti da izgleda mnogi ,i to mnogo,mnogo sire od Zajecara,sto smo svi i znaki ,zar ne,
  detaljno citaju ZA online….😀
  A posebno detaljno i koncentrisano SVE ono sto pise o TRANSEVROPSKOM
  (Atlantski okean-Crno more)
  Multimodalnom saobracajnom koridiru istok (Crnomorskom koridoru).
  A i sto pise o suludim i nebuloznim :
  – Preko noci crtanim ;
  – Preko noci proglasenim za prioritete i ;
  – Preko noci urgentno finansiranim;
  tkz. ,,drumskim koridorima,,
  1) Djerdapskoj brzoj magistali sa 4 saobracajne trake kroz najvecu klisuru u Evropi Golubac -Kadovo , 2) autoputu kroz ,,pustinju i prasumu ,,Markovac-Svilajnac-Despotovac-Bor …) 😀😀😀 ,
  Koji su SVI preko noci IZMISLJENI u cilju TRAJNE ELIMINACIJE OVOG TRANSEVROPSKOG (ATLANSKI OKEAN-CRNO MORE)
  MULTIMODALNOG KORIDORA.
  Koji obuhvata autoput/
  zeleznicki koridor/
  recni koridor Dunav-Majna-Rajna/
  intermodalni koridor(npr.kontejnerski) ,
  I SVI SUTRANSEVROPSKI.
  Tacka.😀
  I koji VRACA Republiku Srbiju NA CENTRALNU SAOBRACAJNU POZICIJU,
  A TIME I NA CENTRALNU EKONOMSKU POZICIJU NA BALKANU I U JUGOISTOCNOJ EVROPI.
  Tacka.😀
  I koji je ,,KORIDOR ZIVOTA,, celog ovog tesko urusenog i vec demografski,
  ekonomski,socijalno IZDISUCEG
  i pogranicnog regiona Timocke krajine i Istocne Srbije,ceo ovaj region od Zajecara, Knjazevca,
  Negotina i Kladova sve tamo do Pozarevca i Smedereva.
  Tacka.😀
  I koji vec duzi period na desetine,desetine i desetine hiljada gradjana CELOG ovog regiona Istocne Srbije ,iz nekog njima poznatog razloga,
  osim ,,KORIDOR ZIVOTA,, zovu i strogo cennzurisani i ,,ZABRANJENI KORIDOR,,.
  Tacka.😀
  I da zakljucim i ne ponavljam sve ono sto je PRECIZNO,DETALJNO I TAKSATIVNO vec napisano vise puta,
  a poslednji put ispod jucerasnjeg clanka na ovom ZA Portalu o dolasku ministra…😀
  Ipak postovanje za ovog novog i mladog ministra, jer ipak Zajecarcima i Timocanima NIJE pricao nebuloze i suludosti o nebuloznim i suludim ,,koridorima,, … 😀
  I tacno je da Zajecarci i Timocani,i CEO ovaj region IIstocne Srbije,
  SADA ZNAJU ono sto i treba i mora da znaju… 😉
  Ali…. ipak postovanje za njegovo pristojno ponasanju.
  A to sto neki lkolo pricaju neke nebuloze o nekome tamo totalno nebitnom liku iz nekog 🚞 …
  to je totalno nebitno…😉
  Jer sto bi rekli nasi stari …nema vuka za kojim pascad ne laje….😀😀😀

Dodaj komentar