Društvo

Milojević: Zaječar će rešiti probleme prosvetnih radnika

vladislav milojević
foto: tvbest.rs

Danas je u Gradskoj upravi Zaječar održan sastanak gradskih čelnika i Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječara.

Na inicijativu prosvetara, danas je u Gradskoj upravi grada Zaječara održan sastanak predstavnika Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječara sa predstavnicima gradskih vlasti.

O temama i toku sastanka govorio je pomoćnik gradonačelnika Vladislav Milojević:

Unija sindikata prosvetnih radnika Zaječara obratila se Gradskoj upravi za prijem i imala je par pitanja vezanih za stanje u našim školama. Pored trenutnih blokada škola, koje opterećuju ne samo škole nego i Gradsku upravu i koje mi pokušavamo na sve načine da  pevaziđemo, postoje i druge teškoće na koje nailazimo, a vezane su za grejanje, početak nastave, opremljenost škola, krečenje… Gradska uprava je ove godine ušla u kompletnu rekonstrukciju par škola. Očekujemo vrlo brzo rekonstrukciju srednjoškolskog centra, čime ćemo vidno povećati uslove za rad naše dece„, rekao je Milojević.

Tema današnjih razgovora je bila i jubilarna nagrada kao i nadoknade za prevoz prosvetnih radnika.

Predstavnici prosvetara i gradskih vlasti složili su se da su učenici zaječarskih škola na takmičenjima u sportu i školskim predmetima imali izuzetne rezultate i da tako treba nastaviti.

Ostalo je da u narednom periodu za jedno nedelju do dve dana sednemo ponovo sa njima, a pre toga dobijemo tačan iznos jubilarnih nagrada koje su dospele u ovoj godini kako bi Gradska uprava isplatila i nadoknadila sve što je potrebno. Novi sastanak zakazan je za dve nedelje, ali ćemo trermin možda pomeriti, pošto čekamo neke podatke od škola. Očekujemo da prevoz radnika iz okolnih mesta bude brzo isplaćen, kao i jubilarne nagrade„, dodao je Milojević.

Naredni sastanak gradskih vlasti i predstavnika zaječarskih prosvetara trebalo bi da donese konkretna rešenja za zahteve prosvetnih radnika, kao i način i dinamiku rešavanja istih.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar