fbpx
Politika

Milivojević: Ne postoje politički motivi, sprovodimo racionalizaciju javne uprave Grada Zaječara

foto: tvbest.rs

Na predlog predsednika Skupštine Saše Mirkovića, Skupština Grada Zaječara je na jučerašnjoj sednici donela Zaključak o formiranju nezavisne komisije, sastavljene od predstavnika svih odborničkih grupa, kojoj je poveren zadatak da utvrdi sve okolnosti vezane za otpuštanje četiri radnika Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

Komisija je dužna da povereni zadatak izvrši i podnese izveštaj zaječarskom parlamentu u roku od 30 dana, odnosno do 22.04.2015. godine.

„Otpuštanje četiri radnika pozorišta, nema veze sa raznim insinuacijama plasiranim u medijima, jer je v.d. upravnik Vladan Cerović postupao po Zaključku o obavezi sprovođenja racionalizacije javne uprave Grada Zaječara iz januara 2015. godine“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Aleksandar Milivojević, član Gradskog veća zadužen za kulturu i informisanje.

„Gradska uprava Zaječar dobila je akta od potpresednika Vlade Republike Srbije i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu dr Kori Udovički, januara ove godine, kojima se predviđa do juna 2015. godine smanji broj zaposlenih i radno angažovanih lica za 6,5%. Na osnovu ovih akata Gradsko veće Grada Zaječara, na sednici održanoj 22. januara, donelo je pomenuti Zaključak, po kome je postupao v.d. upravnika pozorišta“ – dodao je Milivojević.

„Motivi za prekid radnog odnosa četvoro radnika pozorišta nemaju nikakve veze sa njihovim političkim delovanjem, već isključivo sa njihovim radom i odnosom prema poslu“, kazao je Vladan Cerović v.d. upravnika Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

Sekretar Skupštine Grada Zaječara Miljan Milovanović informisao je prisutne novinare o zaključku koji je donet na jučerašnjoj sednici gradskog parlamenta. Tim zaključkom je formirana komisija od predstavnika svih odborničkih grupa koji će izveštaj o svom radu dostaviti najkasnije do 22. aprila 2015. godine.

Na juče održanoj sednici gradske skupštine za Zaključak o formiranju komisije glasali su i odbornici opozicije, čiji će predstavnici učestvovati u radu komisije.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar