Sport

Milan Miko Dašić – Kik-bokser svetski prvak poreklom iz Zaječara

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Ovo je priča o (nekada) dečaku iz komšiluka , a danas svetskom prvaku u Kik-boksu Milanu Miko Dašiću.

Bio sam jedan od privilegovanih da se kao dete igram sa Milanom. Bilo je to vreme za pamćenje. Bilo je igrarija, tuča, svega. Svakog leta smo provodili dane u Zaječaru, šetali punim centrom grada, i provodili vreme do kasno po zaječarskim kafićima. Još tada se u njemu videlo da poseduje srce borca i energiju tigra. Bio je krupniji od nas, a mogu reći i dosta hrabriji. Ovo je priča o Milanu Miko Dašiću, dečku koji vodi poreklo iz našeg grada..Svi koji budu pročitali ovaj tekst, setiće se momenata koji su proveli sa ovim dečkom, danas velikim šampionom.

010515-miko-dašić 8

Milan Miko Dašić rođen 09.05.1977 godine u Peći na Kosovu . Živeo je u sedmočlanoj porodici kao brat jedinac među četiri sestre, sa ocem Petrašinom i majkom Ljiljanom. Završio je srednju tehničku školu, a zatim upisao fakultet za fizičku kulturu u Prištini.

010515-miko-dašić 7

Kao dete svoje slobodno vreme i raspuste provodio je u Zaječaru kod tetke Perside i teča Danila u ulici Kosovskoj 14. Tamo je  stekao mnoge prijatelje. I  danas te dane pamti u svom najlepšem sećanju.

010515-miko-dašić 6

Zbog ratnog vihora na Kosovu, preselio se  u Italiju u gradu Trento gde i  danas živi i radi u svom sportskom centru. Trenirao je  veliki broj sportista od kojih su danas mnogi veoma poznati na takmičenjima po Italiji i evropi u kik- boksu. Od svoje četrnaeste  godine  poceo da se bavi amaterskim boksom.

010515-miko-dašić 5

Danas profesionalni sportista u kik- boksu. U dosadašnjoj karijeri  imao je 73 profesionalne borbe.Od toga 59 pobeda 14 poraza. Od 59 pobeda  42 puta slavio je pobedu nokautom. Prvak evrope  postao  je 01.08.2010, a prvak sveta 16.08.2014 godine.

010515-miko-dašić 4

Ostvario je svoje snove i u budućnosti planira  povratak u svoju domovinu gde će  svoje znanje i umeće preneti na mlađe naraštaje.

010515-miko-dašić 3

Njegova sledeća borba je sutra, 2. maja i nadamo se da će svi građani Zaječara podržati našeg Milana. Naša redakcija poželela je uspeh ovom vrsnom sportisti na šta nam je on odgovorio: “ Ovaj meč , posvećujem svima vama u Srbiji“.

010515-miko-dašić-2

Milane, srećno druže…….

Dodaj komentar