Društvo

Marija Stanojević nova predsednica Učeničkog parlamenta Gimnazije

Marija Stanojević đački parlament
foto: Gimnazija Zaječar

Marija Stanojević nova predsednica Učeničkog parlamenta Gimnazije!

Zaječarska Gimnazija organizovala je neposredne izbore za predsednika Učeničkog parlamenta na kojima su đaci birali između tri kandidatkinje. Nova predsednica parlamenta zaječarske Gimnazije je Marija Stanojević!

Kao i svake godine i ove godine uz pomoć Zaječarske inicijative Gimnazija je organizovala neposredne izbore za predsednika Učeničkog parlamenta.

Kandidatkinje su, kao na pravim izborima, imale svoje kampanje u kojima su nastojale da ubede svoje vršnjake da svoj glas daju baš njima.

Posle predaje lista kandidata i organizovane kampanje, 20.05.2024 god. održani su izbori. Ove godine su učenici birali između tri kandidatkinje: Marije Lapadatović (III1), Jane Urošević (III3) i Marije Stanojević (III4).

Na izbore je izašlo 75,8% upisanih učenika za glasanje, što se ne pamti.

Velikoj izlaznosti doprinela je dobra kampanja kandidatkinja (gostovanje dr Vladimira Pavićevića, izložba pasa, turnir u igranju igrica, dobro osmišljeni posteri i flajeri, kao i završna debata kandidatkinja).

Razlog možemo tražiti i u zainteresovanosti učenika da aktivno participiraju u životu škole.

Izbor učenika je da naredne školske godine njihov predstavnik tj. predsednik UP bude Marija Stanojević (III4) sa osvojenih 98, tačnije 45,8% glasova od upisanih 282 glasača.

Ovaj podatak govori o ubedljivoj pobedi kandidatkinje. Čestitamo pobednici kao i ostalim kandidatkinjama, izbornoj komisiji i učenicima koji su učestvovali u njihovim timovima.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar