fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

Maglovito u Zaječaru, oko 8°C

FOTO: zajecaronline.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u većem delu zemlje preovlađivati sunčano vreme, dok će se na istoku Srbije prepodne zadržati magla.

Magla i niska oblačnost u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka, danas će se ponegde zadržati veći deo dana, dok će u ostalim krajevima Srbije biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni, a ujutru je mestimično moguć slab mraz. Najniža temperatura od -4°C do 1°C, a najviša od 4°C do 11°C.

U Zaječaru maglovito i oblačno. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura -2°C, a najviša dnevna temperatura oko 8°C.

Do subote će biti suvo, u nižim predelima maglovito, tmurno i hladno, a u brdsko-planinskim pretežno sunčano.

Biometeorološka prognoza za sredu 25. novembar 2020.

Vremenske prilike mogu imati uticaja na osobe sa povišenim krvnim pritiskom, respiratornim i cerebrovaskularnim tegobama. Mogući su glavobolјa i reumatski bolovi. Preporučuje se adekvatno odevanje.

AMSS: Oprez, magla i vlažni kolovozi!

Kolovozi u Timočkoj Krajini su delimično vlažni. Magle ima na Crnom Vrhu i Babinom Zubu gde je vidljivost od 50-100 metra. Sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, najizraženiji na Đerdapskoj magistrali (IB-34).

Vremenske prilike u velikoj meri utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja, zato iz AMSS upozoravaju vozače na maglu koja smanjuje vidljivost. Apeluje se na vožače da koriste svetla za maglu kada je vidljivost ispod stotinak metara, a ukoliko je vidljivost ispod 50 metara da upale i sva četiri pokazivača pravca.

Preporučuje se putovanje u vremenu od 10 do 16 časova, kada će vidljivost biti bolja u odnosu na jutarnje i večernje sate.

U Srbiji na naplatnim rampama nema zadržavanja vozila.

Nema zadržavanja vozila ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima. Kamioni na Batrovcima, prelazu Šid i Horgoš na izlazu iz zemlje čekaju oko tri sata, na Kelebiji oko dva sata, a na prelazu Bačka Palanka oko sat vremena.

Dodaj komentar