fbpx
Društvo

Lopte na poklon

Zaječarska Osnovna škola “Ljuba Nešić” dobija košarkaške lopte u kampanji “2000 lopti za buduće asove”. Kompanija Roda je ovaj projekat organizovala kako bi pomogla školama u Srbiji da dobiju potrebnu opremu.

Učenici Osnovne škole “Ljuba Nešić” moći će ubuduće da igraju košarku sa novim “Molten” loptama, zahvaljući  dobijenim glasovima u kampanji “2 000 lopti za buduće asove” kompanije Roda.

Prema rečima darodavca, kompanija Roda, kao sponzor Košarkaškog saveza Srbije, ovaj projekat je organizovala kako bi pomogla školama da dobiju potrebnu opremu.

“Akcija je koncipirana na takav način da probudi u učesnicima takmičarski duh i osećaj zajedništva u okviru lokalne zajednice kroz motivisanje prvenstveno đaka ali i starijih, da svi zajedno preuzmu inicijativu i pomognu školama i mladim nadama,” kažu donatori.

Košarkaške lopte će dobiti 200 škola u Srbiji.

Od 16. septembra do 13. oktobra školama širom Srbije učesnici su dodelili više od 660.000 glasova, a aplikacija za glasanje na Rodinom sajtu zabeležila je skoro 400.000 poseta.

U nadmetanju je učestvovalo 1.730 škola, a najveću podršku je imala OŠ “Stari grad” iz Užica koja je osvojila 23.459 glasova.

Zaječarska škola “Ljuba Nešić” imala je 1362 glasa. Loptama će, zahvaljujući dobijenim glasovima, biti nagrađeno još nekoliko škola u Timočkoj krajini: OŠ “Vuk Karadžić” i OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar” iz Knjaževca, OŠ “Velimir Markićević” iz Majdanpeka, OŠ” Dušan Radović” iz Bora, OŠ “Hajduk Veljko” i Srednja škola iz Kladova.

Roda je ovaj društveno-odgovorni projekat organizovala u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dodaj komentar