Hronika Izdvajamo

Lekar uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja

lekar uhapšen
pixabay ilustracija

Jagodina – Lekar u Domu zdravlja uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja! Oštetio Republički fond za zdravstveno osiguranje za preko 100 miliona dinara?!

Lekar u Domu zdravlja u Jagodini uhapšen je zbog zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije, pripadnici UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su doktora u Domu zdravlja Jagodina M. M. (1959), i N. N. (1981) iz Jagodine, osumnjičenog za ovo krivično delo u pomaganju.

Sumnja se da je M. M., od 1. januara 2019. do 9. januara 2023. godine, na osnovu dokumentacije lekara specijaliste za koju je znao da je neistinite sadržine, a koju mu je dostavio N. N., tom pacijentu uveo u terapiju lek somatropin, poznatiji kao hormon rasta. Kako se navodi, on mu je prepisao 4.149 pakovanja tog leka.

Lekove ukupne vrednosti približno 105.188.985 dinara N. N. je, kako se sumnja, podizao u apotekama.

Na ovaj način M. M. je N. N. pribavio protivpravnu imovinsku korist u pomenutom iznosu, za koliko je oštetio Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Oni su uhapšeni od strane pripadnika MUP-a, Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

ZaječarOnline/Tanjug/O.B.

Dodaj komentar