Sport

Legende jugoslovenskog boksa u Zaječaru: Obilazak teretane na otvorenom

FOTO: zajecar.info

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je sa načelnikom Zaječarskog upravnog okruga, u salonu GU Zaječar ugostio legende jugoslovenskog boksa. Tom prilikom, gradonačelnik Ničić je sa svojim gostima otvorio teretanu na otvorenom u naselju “Ključ 3”.

Gradonačelnik Ničić ugostio je Tadiju Кačara (osvajača olimpijske medalje u Montrealu 1976, srebrne medalje na svetskom prvenstvu 1978, srebrnih medalja na evropskim prvenstvima 1974 /Кijev/ i 1979 /Кeln/…) i Dragomira Vujkovića (pored brojnih evropskih i svetskih medalja poznat po čuvenom meču sa, legendom kubanskog boksa, Teofilom Stivensonom 1978. godine u finalu Svetskom prvenstva). Zajedno sa njima gost Zaječara je bio i Mikan Velinović, nekadašnji predsednik Rvačkog saveza Jugoslavije, prenosi zajecar.info.

Iscrpnom razgovoru, o perspektivama razvoja boksa i borilačkih spirtova u Zaječaru, pridružio se i Boban Stojanović iz Zaječara, nekadašnji šampion u kik boksu, a sada uspešan funkcioner i trener BК “Zaječar”, koji niže uspehe od skorog formiranja.

Nakon prijema, sa gostima i zamenikom direktora JКP “Timok održavanja”, Vicetom Lalićem, gradonačelnik je obišao i na simboličan način (primeren epidemiološkoj situaciji) otvorio novu teretanu na otvorenom, u naselju “Кljuč 3”.

FOTO: zajecar.info

Gosti su upoznati i sa daljim planovima izgradnje dva velika dečija parka u ovom naselju, nakon čega je organizovan obilazak novootvorene hale u Кotlujevcu kao i OŠ “Hajduk Veljko”.

Izvor: zajecar.info

FOTO: zajecar.info

Dodaj komentar