fbpx
Kultura

Kulturno leto u Zaječaru počinje koncertom operske dive Jadranke Jovanović

Zaječarsko “Kulturno leto 2019.” počinje 21. juna na Felix Romulijani koncertom operske dive Jadranke Jovanović i nastupom “Beogradskih sinfoničara” od 20 sati. Pomenute večeri će kao solista nastupiti i Oliver Njego, a biće održan i koncert “Svetski muzički biseri” sa najpoznatijim svetskim operskim i evergrin hitovima. Za zainteresovane građane iz zaječara do Romulijane biće organizon i besplatan prevoz.

Povodom “Svetskog dana muzike”, 21. juna, i početka “Zaječarskog kulturnog leta 2019.” na Feliks  Romulijani biće organizovan koncert velike operske dive Jadranke Jovanović sa orkestrom “Beogradskih sinfoničara”.

Orkestrom će dirigovati čuveni dirigent i tvorac muzičkih hitova Vojkan Borisavljević, koji je ujedno i napisao i najveći broj aranžmana za ovaj program. Pored prvakinje opera kao solista nastupa i Oliver Njego.

” Na koncertu “Svetski muzički biseri”, koji traje 90 minuta, čuće se moderni aranžmani uvertire u operu “Karmen”, Šubertova serenada, legendarna “Habanera”…muzika iz filma “Kum”, “Prodavačica ljubičica”, “Historia de un amor”, “Cigani lete u nebo”, “Mamma mia” (ABBA)….kao i evergrin hitovi poput “April u Beogradu”, “Ti si mi u krvi”, “Ljubav je samo reč” i drugi”, kažu u zaječarskom pozorištu.

Koncert počinje u 20 sati.

Grad Zaječar će za sve zainteresovane građane organizovati od 19 sati besplatan autobuski prevoz do Carske palate na Feliks Romulijani.

Koncert organizuje Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“.

Na repertoaru zaječarskog pozorišta u junu 2019. će se naći i :

  • 8. juna Tango vikend od 20 sati na Romulijani;
  • 10. juna u zaječarskom teatru biće organizovan koncert srpskog rok benda ,,Vlada i Bajka” koji čine duo Vladimir Marković Vlada i Dragutin Balaban Bajka.

Duo je prvi put formiran 1968.godine, a posle prekida 1973. I 1995. godine , ponovo su osnovani 2011.godine. ,,Vlada i Bajka” obeležili su svojom muzikom jugoslovensku i srpsku muzičku scenu, a najpoznatije kompozicije su : ,,Oblak”, ,,Beograd” ,,Lutanja”, ,,Novi svet”.

Početak koncerta je u 20 sati, a cena ulaznice je 200 dinara.

  • 13. juna koncert etno grupe „Djurdjevak” i grupe „Haralampije”;
  • 24. juna nastupiće Dinamika mjuzik, električni gudački kvartet na Trgu oslobođenja od 20 časova.

1 komentar

Dodaj komentar