Zabava

Krivična prijava zbog pretnji „Pinkovoj zvezdici“!

foto: alo.rs

Gej lezbejski info centar podneo je krivične prijave protiv više lica koji su na socijalnoj mreži Fejsbuk otvarali stranice u kojima se vređa i preti Mateji Vukašinoviću, učesniku emisije „Pinkove zvezdice“.

Gej lezbejski info centar podneo je krivičnu prijavu Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal protiv maloletnog N.P. iz Zaječara koji je otvorio stranicu
„Vukašinovićke u dom, Mateju u grob“ u kojoj se preti Vukašinoviću na osnovu pretpostavljene seksualne orijentacije, ugrožava njegova bezbednost i vređa njegovo dostojanstvo.
– Od Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal zahtevamo da u što kraćem roku reaguju u skladu sa zakonom kako bi zaštitili maloletno lice, naročito što ovo nije ni prva i ni poslednja Fejsbuk stranica na kojoj se Mateja Vukašinović javno maltretira. Takođe, pozivamo organizacije za zaštitu prava deteta da ne ostanu neme kada je ovaj slučaj u pitanju. Posebnu kritiku upućujemo Ministarstvu omladine i sporta koje je vodilo kampanju protiv govora mržnje na internetu koja nije dala zadovoljavajuće rezultate – poručuju iz GLIC-a.
Izvor: alo.rs

Dodaj komentar