fbpx
Društvo

Kotlujevčani izglasali predlog za obnovu dve česme

Prilikom glasanja za izbor ideje za uređenje javnih površina u zaječarskom naselju Kotlujevac, meštani ovog dela Zaječara odlučili su se za uređivanje Pivarske česme i Tri česme. 

U saradnji sa fondacijom “Iskorak”, članovi Mesne zajednice “Kotlujevac” odlučili su da se prijave na konkurs za uređenje javnih prostora u mesnim zajednicama. Nakon prijave, građani su obavešteni da mogu da podnesu svoje ideje.

Jugoslav Petrović, predsednik Mesne zajednice “Kotlujevac” rekao je da je na njihovu adresu stiglo pet predloga, ali su dva morala biti odbačena jer su potrebna finansijska sredstva za njihovu realizaciju premašivala sredstva koja su projektom predviđena.

“Projektom je predviđeno da dobijemo 140 hiljada dinara, pa smo na osnovu toga izabrali tri ideje koje su se uklapale u taj iznos. Građani su birali između uređivanje Pivarske česme i Tri česme, sređivanja platoa ispred stambene zajednice A5 i sređivanja platoa ispred doma kulture. .”

Dejan Perić, ispred fondacije “Iskorak” rekao je da je cilj ovog projekta da se pomogne mesnim zajednicama kako u Zaječaru, tako i u celoj Srbiji, kao jedinicama najnižeg nivoa lokalne samouprave.

“Mesne zajednice su potpuno zanemarene i dobijaju vrlo mala ili čak nikakva sredstva. Samim tim, onemogućene su da sprovode bilo kakvu politiku na lokalu i mi želimo da se to promeni.”

Perić je dodao da bi projekat trebalo da bude relizovan do kraja 2019. godine.

Dodaj komentar