fbpx
Društvo Izdvajamo

Koškanje u parlamentu: Boško Obradović iznet iz skupštinske sale

Sednica Skupštine Srbije na kojoj poslanici rapravljaju o ukidanju vanrednog stanja je prekinuta pošto je lider Dveri Boško Obradović, koji bojkotuje sednice parlamenta ušao u skupštinsku salu i duvao u pištaljku. Njega je nakon kraćeg koškanja obezbeđenje fizički izbacilo iz sale.

Obradoviću je predsednica parlamenta Maja Gojković najpre izrekla dve opomene i udaljenje, ali pošto je odbijao da izađe, reagovalo je obezbeđenje.

Gojković je citirala propis koji navodi da, ako poslanik odbije da se udalji posle izrečene mere, predsednik nalaže službi za održavanje reda da izvrši meru udaljenja i dala pauzu od 20 minuta.

Obradović je nakon udaljavanja sa sednice u programu N1 rekao da je u salu ušao da bi izrazio bunt, „nepristajanje na laž i ponižavanje“.

Na pitanje da li svoj stav o onome što se dešava u Srbiji mogao da iznese govoreći u skupštinskoj sali, Obradović je odgovorio kontrapitanjem: „Da li bilo ko veruje da u ovom domu stanuje parlamentarna demokratija i da možete da kažete nešto da vam ne isključe mikrofon“.

U Skupštini je premijerka Ana Brnabić koja bi trebalo da obrazloži predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja. Poslanici su odlučili da će raditi i posle 18 časova zbog potrebe da se sve završi danas.

Parlament je pre šest dana potvrdio odluku o uvođenju vanrednog stanja radi sprečavanja širenjakorona virusa i Zakon o potvrđivanju uredbi koje je vlada, uz supotpis predsednika, donela za vreme vanrednog stanja.

Izvor: Insajder.net

Dodaj komentar