Kultura

Koncertom Jadranke Jovanović počinje „Zaječarsko kulturno leto“ 21. juna

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Povodom „Svetskog dana muzike“ i početka „Zaječarskog kulturnog leta“, na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romuliana, kod Zaječara, u petak 21. juna u 20.30 sati, biće organizovan veliki koncert operske dive primadone Jadranke Jovanović, pod nazivom „Svetski muzički biseri“.

Gost koncerta je Dušan Svilar. Orkestrom „Beogradski solisti“, dirigovaće proslavljeni Vojkan Borisavljević koji je napisao najveci broj aranzmama za ovaj program. Koncert obuhvata popularnu klasiku kao sto je uvertira za operu Karmen, legendarnu Habaneru, Šubertovu serenadu… sve u modernim aranzmanima, ali i filmsku muziku (muzika iz filma „Kum“, tema iz tv serije „Laza Kostić“, „Historia de un amor“, „The winer takes it all“ – Abba, „Cigani lete u nebo“, mjuzikl), ali i evergrin kao: „Ti si mi u krvi’’.

Za sve zainteresovane građane obezbeđen je besplatan autobuski prevoz od Zaječara do Romulijane. Polazak je u 19 sati ispred Amana.

Organizator koncerta je Narodno pozorište Timočke krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj Grad Zaječar.

Dodaj komentar