Društvo Izdvajamo

Kon: Penzioneri će moći u šetnju utorkom, petkom i nedeljom

Predrag Kon - foto: N1 Srbija / printscreen
P

enzioneri, odnosno stariji od 65 godina u Srbiji, moći će posle praznika da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedeljom, ali u vreme policijskog časa, u trajanju od po pola sata, saopštio je danas epidemiolog Predrag Kon na redovnoj konferenciji za novinare.

On je dodao da će starije osobe moći da šetaju u prečniku od 600 metara, odnosno oko 300 metara udaljenosti od prebivališta, u bilo koje vreme tokom zabrane kretanja za ostale građane.

„Jasno je da počinje preispitivanje i razmišljanje o popuštanju mera koje su vanredno donesene. Nije ravnomerna situacija u svim delovima Srbije. U Beogradu se, na primer, pokazuje jasno da se gasi i gubi potencijal ovog virusa“, objasnio je Kon i dodao da će se mere popuštati sve više.

Povodom pitanja da li će od narednog vikenda ili tokom prvomajskih praznika biti ukinut policijski čas, on je rekao da je prerano govoriti o tome, ali da ono što sada može da kaže jeste da će posle uskršnjih praznika mere biti sasvim sigurno ublažene.

On je izrazio skepsu prema periodu prvomajskih praznika „jer smo tada navikli na druženja i izlaske“, te da se boji da se zbog toga ne naruši sve što je do sada postignuto.

Od petka do subote registrovana su 304 novoobolela od korona virusa u Srbiji i preminulo je još sedam ljudi. Ukupno je u našoj zemlji zabeleženo 5.994 zaraženih i 117 smrtnih slučajeva.

Izvor: Danas.rs

Dodaj komentar