fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo

Kon: Beograd je prava epidemiološka bomba, hodamo po ivici

Foto Tanjug/D.Kujundžić

Epidemiolog Predrag Kon kaže da je Beograd prava epidemiološka bomba zato što ima ogroman broj mesta gde koronavirus može naglo da počne da se prenosi. Apelujem na poštovanje mera i na uključivanje svih inspekcijskih organa i svih onih koji treba da kontrolišu da li se mere sprovode, poručuje Kon.

Predrag Kon je, gostujući na RTS-u, na pitanje kakva je trenutno situacija u Srbiji i da li smo prošli vrh drugog pika prvog talasa, rekao da je to jako ozbiljno pitanje.

“Mi smo na visokom novou i stabilizovala se ta krivulja, hodamo po samoj ivici i to posebno u Beogradu”, dodao je Kon.

Ukazao je da je “Beograd prava pravcata epidemiološka bomba zato što ima ogroman broj mesta gde može naglo virus da počne da se prenosi”.

“Apelujem na poštovanje mera i na uključivanje svih organa inspekcijskih, komunalne policije i svih onih koji treba da kontrolišu da li se mere sprovode, da nema slučajno produženog boravka u lokalima, kafićima, što se vidi i što imam i dojava i prijava”, poručio je Kon.

“Jako je važno shvatiti, mi smo sada u vikendu, to je bilo vreme kada smo nekada to rešavali policijskim časom, sada toga nema i sada imamo samo sopstvenu svest i to je jako važno da se kontrološe”, istakao je Kon.

Objasnio je da kada kažu da je virus probio epidemiološke barijere, to ne znači da epidemiolozi ne rade svoj posao, već da i dalje prate kontakte.

“Suština je da je virus u narodu i da se slobodno relativno prenosi i da je jako važno ovaj trenutak shvatiti, jer sada nemamo više policijski čas koji nam je razrešavao tu situaciju i sve ono što je propisano mora da se poštuje”, rekao je Kon.

Dodao je da je obavezeno nošenje maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom tamo gde ne možete da omogućite rastojanje od 1,5 metara.

izvor: n1info.com

Dodaj komentar