Društvo

Komplikuje se situacija oko Fabrike kablova u Zaječaru!

fabrika kablova zaječar

Kako nezvanično saznajemo Fabrika kablova u Zaječaru podnela je prijavu protiv šefa lokalne poreske administracije zbog, kako oni smatraju, nezakonito izvršene prinudne naplate ekološke takse od strane grada Zaječara. Prema informacijama kojima raspolažemo u trenutku pisanja teksta, D.K. nije bio dostupan policiji.

Pre pokretanja postupka prinudne naplate grad Zaječar je bio u obavezi da obavesti Fabriku kablova i da rok od 5 dana da se sporni dug izmiri. Takođe saznajemo da se odluka o spornim potraživanjima nalazi na drugostepenom organu čije se rešenje čeka.

Fabrika kablova Zaječar je u vlasništvu Poljske kompanije “Telefonika”, a po ranijim najavama vlasnika postoji mogućnost zatvaranja fabrike, zbog ogromnih lokalnih komunalnih taksi i dažbina. Uplašeni od takvog mogućeg razvoja situacije, a i zbog nemogućnosti da danas prime deo plate, radnici su danas na pola sata, blokirali magistralni put Zaječar- Negotin. Radnici su blokadom puta izrazili negodovanje protiv lokalne vlasti, koja svojim bahatim ponašanjem preti da dovede do zatvaranja fabrike, i time ostavi bez posla veliki broj ljudi.

Povodom ove situacije oglasio se i gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović sa obrazloženjem da u cilju efikasne naplate ekološke takse, nema izuzetaka i da će se ići sa prinudnom naplatom prema svim pravnim licima koja nisu izmirila dugovanja.

U problematiku oko Fabrike kablova u Zaječaru uključila se i ambasada Poljske u Beogradu, čiji su predstavnici  imali je sastanak sa rukovodstvom fabrike o čemu ćemo vas naknadno informisati.

Fabrika kablova zapošljava oko 400 radnika i jedna je od retkih koja uspešno posluje i redovvno isplaćuje plate zaposlenima.

6 komentara

 • D.K.(DRAGOMIR KARAN- ŠEF LOKALNE PORESKE ADMINISTRACIJE) JE INAČE,SKLON TAKVIM MAHINACIJAMA!!!
  POSEDUJEM DOKAZ,DA MI NIJE ISPLATIO REGRES ZA 1997.GODINU,JER NISAM HTELA DA OTVORIM TEKUĆI RAČUN KOD AGROBANKE PO NJEGOVOJ ŽELJI,VEĆ SAM OTVORILA TEKUĆI RAČUN KOD INVEST BANKE.
  TOLIKU JE MOĆ IMAO TADA,DA NI SEKRETAR OPŠTINSKE UPRAVE NIJE
  REAGOVAO NA MOJ ZAHTEV ZBOG NEISPLAĆIVANJA REGRESA.

  DRAGOMIR KARAN I NJEGOVA ŽENA SLAĐANA KARAN KOJA RADI KAO PROSVETNI INSPEKTOR U GRADSKOJ UPRAVI,DOBIJALI SU ZA SVOJE “IZUZETNO” ZALAGANJE NA POSLU PO OCENI NAČELNIKA GRADSKE UPRAVE JASMINE GAČEVIĆ MLADENOVIĆ, SVAKOG MESECA 20% UVEĆANJE PLATE!!!

  TAKO SE TO RADI U GRADSKOJ UPRAVI ZAJEČAR – KLIMOGLAVCI I POSLUŠNICI BIVAJU NAGRAĐENI,BEZ OBZIRA NA REZULTATE RADA,A POŠTENI RADNICI SE OTPUŠTAJU!!!

 • Sladjana Karan (prosvetni inspektor), supruga sefa lokalne poreske administracije takodje je poznata u gradu kako stiti nezakonitost rada direktora. Dobro uigrana sema postoji vec godinama. Zivela korupcija!

 • DK+SK=Korupcija. Pohvala za bračni par DK+SK koji i porede javne kritike i dalje se nalazi na visokim položajima.

 • Sad se kao svi čudimo, a DK je iste stvari radio i 90-ih i za vreme Boška Ničića. Nesposobni i nepismeni političari uvek traže prefrigane izvršioce prljavih poslova.

Dodaj komentar