fbpx

Koliko je koštao Šerbedžijin nastup, ko ga je finansirao i zašto?

Preporuka:

Rukometašice poražene i od Vrbasa

U okviru utakmice 12. kola rukometne lige za žene, ekipa Zaječara 1949 poražena je na svom terenu od Vrbasa...

FOTO DANA: Ćirilica, latinica ili oboje?!

U susret 42. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji se u Beogradu održava od 20. do 23. februara...

Besplatan gradski prevoz u Zaječaru (ne)dostupan za sve (VIDEO)

Besplatan gradski prevoz na teritoriji Zaječara i okolnih sela funkcioniše već skoro godinu dana. I dok su neki prezadovoljni...
- Reklama -

Poznati umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni Kolodvor“ nastupio je u zaječarskom pozorištu 27. decembra 2019. godine, a u večeri muzike i romantičnih stihova uživali su samo odabrani Zaječarci. Nakon sjajnog koncerta i odlične atmosfere mnoge je interesovalo zašto za pomenuti koncert nije bilo karata u prodaji, kao i koliko je pomenuti koncert koštao građane Zaječara.

Odgovor na pomenuta pitanja u vezi Šerbedžijinog nastupa  stigao je od Poverenika za informacije od javnog značaja.

Ugovorena cena nastupa iznosila je 2000 evra, plus još 500 evra za transport opreme i Šerbedžijin dolazak u Zaječar.

Prema podacima koje smo dobili sredstva za koncert obezbeđena su iz sponzorstva, a ugovor o sponzorstvu u vrednosti od 300.000 dinara zaključen je sa kompanijom „Tekijanka“ doo.

Ugovor o sponzorstvu sklopljen je između pomenute kompanije i Narodnog pozorišta, a kompanija „Tekijanka“ je zaječarskom pozorištu uplatila sumu od 300.000 dinara na ime organizacije novogodišnjeg koncerta Radeta Šerbedžije i prijema koji je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić te večeri organizovao za odabrane zvanice.

Sponzoru je ugovorom predviđeno i da se na tokom koncerta omogući reklama u vidu postavljanja banera u holu pozorišta, a Šerbedžiji da nastupa 120 minuta.

Šerbedžija „dar“ od sponzora, a sponzoru „dar“ od Gradske uprave

Da li je i u kojoj meri organizovanje koncerta radeta Šerbedžije i njegovo finansiranje od strane „Tekijanke“ povezano sa izgradnjom magacina pomenute kompanije u samom centru grada ne možemo da tvrdimo. Međutim, mora se priznati da dobijanje u zakup građevinskog zemljišta u samom centru grada koje je u svojini Grada Zaječara nije baš lako.

Naime, prošlo je deset meseci od kada su stanovnici ovog naselja uklonili garaže uz obećanje nadležnih da će na tom prostoru biti izgrađen park, parking, klupe i zelenilo. Umesto toga u sred naselja „Brković crni“, među 15-ak zdrada, umesto garaža stanara (koje su morale biti uklonjene, jer su navodno smetale) niče veliki magacin.

Pomenuti prostor kompanija „Tekijanka“ od Grada Zaječara dobija u zakup na 50 godina 93 kvadrata zemljišta u strogom centru grada po ceni od 1209 evra.

Iz dopisa ostaje nejasno da li je pomenuti iznos cena za mesečni, godišnji ili 50.o godišnji zakup, ali je zato evidentno da je Ugovor o zakupu zaključen mogućnošću produženja vremena zakupa.

6 KOMENTARA

 1. LOL * Ugovor koji ne sadrzi sve zakonske norme je neobavezujuci, nevazeci, – VOID. Takodje u Srbiji ugovori moraju biti u dinarima kao zvanicnoj valuti I eventualno navedena I devizna protiv vrednost radi uvida u stopu inflacije ukoliko dinar bude nestabilan u odnosu na evro.

  Kako gore navedeni ugovor nema podatak za koje vreme je zakup to znaci da je kvazi ugovor, da nije obavezujuci. To nije slucajno I jasno je da je zemljiste poklonjeno I to zauvek. Dakle vremenom postace privatno vlasnistvo, uz neki ugovor o otkupu. A magacioner je platio koncert da casti.

  Cena m2 u Zajecaru za stanove je oko 500€, cena poslovnog prostora jos veca, dakle 93m2 u centru grada su vise od € 50 000.

 2. Koje obrazovanje ima ovaj ‘elitista’ , sta su mu bili roditelji I koja generacija Nicic je dosla iz Indije ?
  Ko je od njegovih predaka dao zivot za oslobadjanje Srbije u zadnjih 250 godina ?
  Za one koji neznaju – Indija je drustvo kasti koje su absolutno nepremostive , socio-ekonomski polozaj je definitivan I prenosi se sa generacije na generaciju. Zabranjeni su brakovi izmedju razlicitih kasta. I onda najsiromasniji od najsiromasnijih napustaju Indiju I kao ugrozeni Romi dobijaju povlastice u Srbiji.

  Ovaj covek rasorodaje prirodu, drustveno gradsko zemljiste, gradi neke stanove za licno vlasnistvo I jos drzi elitne koncerte jer u Zajecaru uvodi kastni sistem iz nostalgije svojih predaka. A Srbi cije si pradedovi ginuli za slobodu napustaju Zajecar.

 3. sradan golubovic je majstor za mesetarenje…zato je i uvlakac kod boska nicica i baneta videnovića..isi kao i matijević..

 4. kako je fin ovaj bosko..monstrum..unistio je hiljade ljudi ovde u zajecaru..a i sire..porodice..resetke ga cekaju,nadamo se…

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: