fbpx

Koje lice vam izgleda srećnije? Odgovor otkriva kako vaš mozak funkcioniše

Preporuka:

Bilt: Za avion pomoći iz Kine „fanfare“, a o pomoći iz EU gotovo niko ne govori

Na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu u petak, 27. marta sleteo je  teretni „Boeing 747“, uz podršku Evropske unije,...

U Srbiji korona virus potvrđen kod 249 osoba

U Republici Srbiji su do 18 časova 22. marta 2020. godine registrovana ukupno 222 potvrđena slučaja COVID 19, a...

Dr Nenad Ristović: Nikuda ne idite bez maske

Načelnik infektivnog odeljenja Zdravstvenog centra Zaječar dr Nenad Ristović svim sugrađanima obratio se putem društvenih mreža apelom da nikuda...
- Reklama -

Kod svakog čoveka je jedna polovina mozga dominantnija, a upravo to određuje smer razmišljanja, životne priroritete, da su logičari ili kreativci…

Na primer, ljudi, kojima je leva strana mozga aktivnija, skloni su analitičkom razmišljanju i objektivni su. Dok sa druge strane, pojedinci kojima je izraženija desna hemisfera, smatraju se kreativcima, intuitivnima i subjektivnijima.

Obe strane međusobno komuniciraju zahvaljujući korpus kalosumu, skupu nervnih vlakana, najvažnijoj vezi između te dve polovine. Leva strana mozga upravlja desnom stranom tela, a desna – levom

Koja strana mozga je kod vas aktivnija, i šta to znači, možete otkriti pomoću jednostavnog testa. Pogledajte ilustraciju i recite koje lice na njoj je srećnije – levo ili desno.

Levo lice

Kod vas je aktivnija leva strana mozga što vas čini sposobnijima za rešavanje zadataka koji uključuju logiku, jezik i analitičko razmišljanje.

Leva strana mozga je bolja u: jezicima, logici, kritičkom razmišljanju, brojevima, rasuđivanju…

Desno lice

Kod vas je dominantnija desna strana, a to pokazuje da se odlično snalazite u ekspresivnim i kreativnim zadacima, objašnjava portal cdm.me.

Neke od sklonosti i sposobnosti koje su vezane za desnu polutku mozga: prepoznavanje lica, izražavanje emocija, čitanje emocija, muzika, boje, mašta, kreativnost.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: