fbpx
Društvo Izdvajamo

Kod još 13 Zaječaraca potvrđen korona virus

ILUSTRACIJA

U Zaječaru je kod još trinaestoro sugrađana potvrđen korona virus.

Danas je obrađen 51 uzorak građana Zaječara testiranih na prisustvo virusa covid-19. Кod trinaestoro (13) njih potvrđen je pozitivan rezultat PCR testa. Osmorica (8) covid-19 pozitivnih je muškog i pet (5) ženskog pola, starosti između 22 i 81 godine.

Rezultati se očekuju za još 117 ranije uzetih uzoraka (laboratorije u Beogradu) kao i za 29 danas uzetih uzoraka poslatih u novu laboratoriju u Nišu.

“Analize vremena inficiranja, i naglog skoka pozitivnih slučajeva, pokazuju tencenciju inficiranja u periodu slava i (seoskih) “zavetina” a posebno večernjih “žurki” mladih koje se sve češće organizuju u vikendicama na periferiji grada i prigradskim naseljima. I pored apela i molbi ŠVS, sa ovom praksom bez ikakvih preventivnih mera i zaštite, se nastavlja. Ogroman rizik predstavlja i masovno okupljanje, bez poštovanja ijedne zaštitne mere, na kupalištima i jezerima u gradu i okolini. Pred nama je, sutra, velika Slava posvećena Sv. Proroku Iliji – ILINDAN! Molimo svečare i njihove goste da poštuju propisane mere, uzdrže se od velikih okupljanja, drže propisanu distancu i obavezu nošenja maski ako su od osoba (sa kojima ne žive u zajedničkom domaćinstvu) udaljeni manje od dva metra”, poručio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

2 komentara

Dodaj komentar