Izdvajamo Politika

SPS-JS Zaječar: Pred građane izlazimo na osnovu ostvarenih rezultata u prethodnom periodu (VIDEO)

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Članovi Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije i na predstojećim parlamentarnim izborima 26. aprila nastupiće zajedno, istakao je na konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora SPS Zaječar dr Mirko Nikolić. Uz želju da izborni rezultat ovoga puta bude dvocifren Nikolić je zaječarcima predstavio program stranke, ali i listu kandidata za narodne poslanike.

Na listi „Ivica Dačić: Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbije“ ima dvojice kandidata za narodne poslanike iz grada na Timoku. Reč je o direktoru zaječarske Gimnazije Srđanu Stanojeviću i predsedniku GrO Jedinstvene Srbije u Zaječaru i vlasniku „Uniprom apoteke“ Miloradu Vučkoviću.

Na konferenciji za novinare predstavnici gradskog odbora koalicije SPS-JS Zaječarcima su predstavili svoj program i planove kako se život u Srbiji, ali pre svega u manjim gradovima može poboljšati.

Prema rečima dr Mirka Nikolića, predsednika Gradskog odbora zaječarskih socijalista program se pre svega odnosi na punu zaposlenost, pravo na rad i humane uslove rada, borbu protiv siromaštva, bolji položaj žena, razvoj poljoprivrede i sela, pravo na zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i veću brigu o porodici i deci.

„Koalicija SPS-JS dala veliki doprinos državnoj politici u prethodnom periodu. Ostvarili smo odlične rezultate u resornim ministarstvima kojima upravljamo, pogotovo u pogledu elektroenergetskog sistema, ekologije, socijalne politike, ali i u spoljnotrgovinskim odnosima. Kao deo vlade podržali smo politiku predsednika Aleksandra Vučića u borni za bolji život srpskog naroda“, rekao je Nikolić.

On je istakao da će se nakon ovih parlamentarnih izbora zalagati da se čuje glas i manjih lokalnih sredina.

„Zato sada na listi imamo toliko kandidata iz Timočke krajine. Najbolju 37.poziciju na listi za narodne poslanike zauzima Radovan Arežina, defektolog iz Kladova. On će ujedno biti predstavnik svih gradova i opština Timočke krajine“, naglasio je Nikolić.

Srđan Stanojević, kandidat za narodnog poslanika na listi socijalista kaže da će ukoliko bude prilike da se čuje i njegov glas u parlamentu zalagati za rešavanje gorućih problema.

„Zalagaću se za rešavanje problema sa natalitetom koji je najočigledniji u malim sredinama poput Zaječara. Ne smemo dozvoliti da nam spajaju i zatvaraju škole, već moramo zahtevati povlašćeni status, jer će ovaj kraj u budućnosti tek da se razvija“, rekao je Stanojević.

On je obećao da će se ukoliko koalicija osvoji dovoljan broj glasova svakako čuti i glas našeg kraja, pa će se tada zalagati da država kroz projekte što više finasira u naš grad.

Milorad Vučković, predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Zaječaru istakao je da je cilj njegove stranke i Dragana Markovića Palme da i ta stranka dobije ministarsku poziciju u Vladi.

„Na taj način ćemo uspeti da kompletan program Jedinstvene Srbije koji se godinama veoma uspešno sprovodi u Jagodini primenimo na celu Srbiju. Kad to uspemo da primenimo na republički nivo, primenićemo ga i na lokalu“, rekao je Vučković.

SPS-JS Zaječar: Bojkot nije dobro rešenje, vlast se osvaja na izborima

U godini kada Socijalistička partija Srbije obeležava 30 godina postojanja ciljevi koalicije sa Jedinstvenom Srbijom su socijalna pravda, borba protiv bele kuge, nova radna mesta i da se zaustavi odlazak mladih ljudi iz zemlje.

Na pitanje kako objašnjavaju činjenicu da su i u prethodnoj izbornoj kampanji obećavali slične stvari, a ispunili malo toga, dr Nikolić je objasnio da na prethodnim izborima koalicija okupljena oko socijalista nije dobila dovoljnu podršku naroda, pa je shodno osvojenim glasovima i mandatima i mogla da deluje.

„Sada očekujemo dvocifreni rezultat. Predsednik Dačić prognozirao je da ćemo osvojiti 11%. Sve više od toga je još veći uspeh. Jedino što nam je potrebno je podrška građana, kako bismo uspeli da opravdamo njihovo poverenje“, zaključio je Nikolić.

Predstavnici koalicije okupljene oko socijalista u Zaječaru bili su složni u činjenici da u ovom trenutku bojkot izbora nije dobro rešenje, jer smatraju da se vlast osvaja isključivo na izborima i nikako drugačije.

Pogledajte celu konferenciju za novinare na Youtube kanalu „Online televizije“:

3 komentara

Dodaj komentar