Društvo

Knjige na dar ŠOSO „Jelena Majstorović“

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga 14. febuara, Matična biblioteka „Svetozar Marković“ iz Zaječara priključila se akciji sa idejom da se prikupljene knjige proslede organizacijama koje se bave radom sa decom.

Svi zainteresovani građani mogli su od 12. do 14. februara da doniraju polovne, neoštećene knjige biblioteci, čije je rukovodstvo odlučilo da ove godine sve prikupljene knjige poklone mališanima koji pohađaju ŠOSO „Jelena Majstorović“. Danas, 26. februara knjige su svečano uručene u biblioteci ŠOSO „Jelena Majstorović“.

Violeta Stanković-Anđelković, bibliotekar Matične biblioteke „Svetozar Marković“, koja je predala prikupljene knjige bibliotekarkama ŠOSO „Jelena Majstorović“ rekla je da je Međunarodni dan doniranja knjiga jedan „mlad dan“ koji je ustanovljen 2012. godine i da su iz Matične biblioteke ove godine prvi put odlučili da pozovu sugrađane da se uključe u ovu akciju.

„Do sada smo imali dosta humanitarnih akcija, ali ova akcija je nova, pa možda odziv nije tako veliki. Osim knjiga koje su donirali naši sugrađani, donirali smo nešto od svojih izdanja kako bi obogatili školsku biblioteku. Imamo zaista odličnu saradnju sa školskim bibliotekama, ovo nije prva biblioteka kojoj smo pomogli, a svakako neće biti ni poslednja“, rekla je Stanković-Andđelković.

Tamara Bogdanović i Tamara Stanković, bibliotekarke u ŠOSO „Jelena Majstorović“ koje su knjige primile kažu da ovakve akcije mnogo znače našim učenicima, koji vole da dodju u školsku biblioteku.

„Zahvalila bih se pre svega svim sugrađanima koji su učestvovali u akciji jer osim knjiga koje smo dobili znači nam i humanost i posvećenost našoj školi. Školska biblioteka trenutno broji oko 5000 knjiga i nadamo se da će biti još ovakvih akcija kako bi se taj broj dodatno povećao“, kaže Bogdanović.

Nakon svečanog uručenja knjiga, bibliotekarke škole su dodelile zahvalnicu Violeti Stanković-Anđelković, bibliotekarki Matične biblioteke, a zatim donirane knjige postavile na police školske biblioteke.

 

Dodaj komentar