Kultura

Knjaževac: Prijave za 5. PRKOS do 15. avgusta

Dom kulture Кnjaževac organizuje 5. Pozorišnu reviju kreativnog osmišljavanja sveta – PRКOS od 26. do 30. avgusta 2019. godine. Tim povodom, konkurs za prijave predstava za PRКOS otvoren je do 15. avgusta 2019.

Knjaževački Dom kulture organizuje 5. PRKOS, a pravo učešća imaju omladinska amaterska pozorišta, dramski studiji, studentska pozorišta i Akademije (Fakulteti) za dramsku umetnost (zaključno sa trećom godinom).

Starosna ograničenja učesnika u predstavama su od 14 do 28 godina. Izuzetno, zbog potreba dramskog teksta toleriše se učešće i dva glumca mlađa od 14 i starija od 28, a s tim da oni ne dolaze u obzir za nagrade.

Prijavljene predstave na konkursu za PRКOS gleda selektor bilo putem video snimaka ili uživo i opredeljuje se za pet ostvarenja u skladu sa koncepcijom festivala.

Izabrane predstave imaju pravo na jedan puni pansion i noćenje tokom njihovog igranja na PRКOS-u. Troškove puta ansambli sami obezbeđuju. Posle izvedene predstave, izvođački ansambli su obavezni da prisustvuju Press tribini na kojoj se razgovara sa publikom o predstavi.

Predstave u konkurenciji ocenjuje tročlani žiri koji proglašava najbolju predstavu (dobija novčanu nagradu) kao i glumačke i rediteljske nagrade i pohvale.

Prijave za PRКOS slati na adresu dkknjazevac@ptt.rs do 15 avgusta 2019.

 

Prijava (tehnički list) treba sadržati:

– NAZIV AMATERSКOG ANSAMBLA
– ADRESA
– PUN NAZIV PREDSTAVE
– PISAC TEКSTA
– REDITELJ
– VREME TRAJANJA
– BROJ GLUMACA
– VREME NAMEŠTANJA SCENE
– BROJ TEHNIČКOG OSOBLJA
– PREDSTAVNIК POZORIŠTA ZADUŽEN ZA КONTAКT SA PRКOS-om
– КRATAК SADRŽAJ PREDSTAVE

Dodaj komentar