Hronika Izdvajamo Timočka krajina

Kinez koji je pobegao iz zatvora u Trebinju uhapšen u Boru!

Kineski državljanin T.K. koji je pobegao iz Okružnog zatvora u Trebinju, lociran je i uhapšen u Boru u Srbiji, posle nekoliko meseci potrage.

Kinez je lociran na osnovu ciljanih potraga Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i operativne saradnje sa policijama Srbije i Crne Gore. ”Begunac je uhapšen i Viši sud u Zaječaru mu je odredio ekstradicioni pritvor”, navodi izvor ATV-a.

Begunac je uhapšen i Viši sud u Zaječaru mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Teng Kilei iz zatvora je pobegao 19. novembra 2023. godine, nakon što su ga posetili majka i otac. Pobegao je kada se, tokom šetnje, popeo na jednu od zatvorskih zgrada, pa skočio sa visine od 12 metara. Nakon skoka, čudom je ostao nepovređen i nastavio je beg i za njim je pokrenuta opsežna potraga.

U trebinjskom zatvoru nalazio se od 5. septembra 2023. kada mu je Sud BiH odredio privremeni pritvor nakon što je uhapšen po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao Interpol Peking u cilju vođenja krivičnog postupka pred nadležnim sudom zbog sumnje da je počinio krivično delo ”zločin ugovorne prevare”.

Zbog bekstva pritvorenika direktor trebinjskog zatvora Zoran Miladinović je podneo ostavku na tu funkciju.

Dodaj komentar