Sport

Karatisti „Timoka“ Uroš Ivković i Marija Adamović osvojili tri medalje na državnom prvenstvu

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U subotu 29. aprila, u organizaciji Karate kluba “Hai ken” iz Jagodine, kao i Šotokan karate saveza Srbije, održano je državno prvenstvo u karateu. Nastupilo je 920 takmičara iz 62 kluba, dok je Karate klub „Timok“ iz Zaječara nastupio sa 10 takmičara u pojedinačnim disciplinama.

Osvojene su tri medalje, a najuspešniji takmičar bio je, u katama pojedinačno, Uroš Ivković 2006/07 u konkurenciji plavih pojaseva, koji je osvojio prvo mesto i postao prvak države u katama u svojoj kategoriji, a zatim je izborio i drugo mesto u borbama pojedinačno u kategoriji – 35 kg.

Medju devojčicama najbolji plasman izborila je Adamović Marija, ona je u konkurenciji 2006/07 god.u kategoriji -35kg, sjajno odradila svoj deo posla i bila bolja u prve dve borbe od svojih protivnica, na žalost, u polufinalu je falilo malo sportske sreće, tako da je Marija stigla do trećeg mesta na ovogodisnjem državnom prvenstvu.

Ostali takmicari ovog puta nisu uspeli da se izbore za medalju. Neku su prosli prvi, eventualno drugi krug, ali medalje su izostale.

Trenera i takmičara KK „Timok“ Bojana Andrejića, već narednog vikenda očekuje Evropsko prvenstvo u organizaciji SHOTOKAN KARATE DO OF UNITED NATION (SKDUN) federacije koje biti održano u Subotici od 5. do 7. maja.

Nakon toga Bojan će sa reprezentacijom Srbije – Šotokan karate saveza Srbije otputovati u Češku na Evropsko prvenstvo SKIF federacije (SHOTOKAN KARATE INTERNATIONAL FEDERATION) na kome će naš tim braniti zlato sa EP-a u Nemačkoj iz 2014. god.

Dodaj komentar