Sport

Karatisti iz Bora i Zlota uspešni u Fudokan tradicionalnom karateu

karate
foto: tvbest.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Prethodnog vikenda u Kraljevu je održano 31. Fudokan prvenstvo Srbije. Sa ovog takmičenja, karatisti iz Zlota i Bora doneli su pehare i medalje.

Takmičari iz Zlota doneli su dva pehara i četiri medalje.

Prvaci Srbije iz Zlota, u Fudokan sport borbama postali su Milica Dragijević u kategoriji kadetkinja do 54 kg i Mile Baraković u kategoriji juniora do 52 kg. Emilija Stanijević je sa ovog prvenstva donela srebrnu medalju u disciplini kate pojedinačno u kategoriji mlađih pionirki. Mateja Tabaković je osvojio bronzanu medalju, u disciplini Fudokan sport borbe u kategoriji starijih pionira do 45 kg.

Takmičari iz Bora takođe su bili uspešni i doneli kući 4 pehara i 6 medalja.

Prvaci Srbije u Fudokan sport borbama postali Mia Miletić u kategoriji starijih pionirki do 45 kg i Anita Filipovski u kategoriji omladinki do 61 kg.

Sofija Mejlanović je takođe novi prvak Srbije kod starijih pionirki u disciplini Kihon Kumite. Stefan Petrović je prvak Srbije kod kadeta u disciplini kata ikkaido. Nina Petrović je u kategoriji poletarci postala vicešampionka u disciplini kata pojedinačno/apsolutni nivo. Anđela Dimitrijević je vicešampionka u Fudokan sport borbama kod kadetkinja u disciplini do 54 kg.

Trener i takmičar Dalibor Džunić osvojio je bronzanu medalju u kategoriji master.

Dodaj komentar