fbpx
Društvo

Kampanja u toku! Izbori za predsednika 1. aprila u zaječarskoj Gimnaziji! (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

Zaječarski gimnazijalci organizovali su predizbornu kampanju za kandidate za predsednika đačkog parlamenta u svojoj školi. Tim povodom, ispred Gimnazije, za vreme velikog odmora, organizovali su deljenje “predizbornog materijala” u vidu slatkiša, sokova, bedževa…

Ove godine, za predsedničko mesto boriće se četiri kandidata: Darko Kumanović, Kristina Veljković, Petar Vasiljević i Petra Milanović.

Oni su učenici trećeg razreda Gimnazije i imaju velike planove kako da reše mnoge probleme u školi, kao i zahteve svojih drugara.

FOTO: zajecaronline.com

“Zalagaću se da naša škola dobije bolju sportsku opremu za fizičko, želim da uvedem bolji internet u školi i zalažem se za ponovno puštanje muzike. Svi kandidati imaju super ideje i nadam se da će najbolji da pobedi”, kaže Darko Kumanović.

“Kandidujem se da bih ispravila činjenicu da u parlamentu poslednjih par godina radi jedna osoba i želim da parlament postane jedinstven. To znači da treba da radi svako ono što voli, ali da svi rade zajedno. Imala sam iskustva sa radom u parlamentu, tako da ne mislim da je teško biti predsednik”, rekla je Petra Milanović.

FOTO: zajecaronline.com

“Zalažem se za bolje higijenske uslove u toaletima, za pravljenje novih mesta za bicikle ispred škole, a i za organizovanje sportskih turnira gde ćemo se družiti. Takođe, voleo bih da uvedem i sekcije na kojima će đaci predavati i tako steći neke veštine. Hteo bih da vratimo i muziku za vreme velikog odmora, preko radio oglašenja”, istakao je Petar Vasiljević.

“Zalagaću se da se za vreme odmora pušta muzika, želim da se renovira toalet, kao i da se organizuje gledanje filmskih projekcija“, kaže Kristina Veljković.

FOTO: zajecaronline.com

Kao na pravim izborima: U toku je predizborna kampanja i deljenje propagandnog materijala!

Slađana Stojanović, profesor filozofije i koordinator đačkog parlamenta u Gimnaziji rekla je da je ovde reč o pravoj kampanji, a da je pravi cilj svega da đaci nauče da se bore za svoje ideje.

“Cela ova akcija ima za cilj da oni nauče kako funkcioniše procedura. Oni na ovaj način uče kako da se bore za svoje ideje i kako se vodi kampanja. Imali su i određeni budžet sa kojim mogu da raspolažu i naučili su kako da predstave sebe. Takođe, imali su zadatak da pripreme svoj plan aktivnosti za sledeću godinu. Mladi ljudi treba da glasaju, ne na osnovu onoga što su oni delili u predizbornoj kampanji, već zbog onoga za koje se ciljeve mladi kandidati zalažu”, poručila je profesorka Slađana Stojanović.

Kampanja je trajala 7 dana, a tokom vikenda imaće i predizbornu ćutnju. Glasanje je u ponedeljak 1. aprila.

FOTO: zajecaronline.com

2 komentara

Dodaj komentar