fbpx

Jugoslav Petrović novi direktor rukometnog kluba „Zaječar 1949“

Preporuka:

Popodne razvedravanje, temperatura do 20 stepeni

U Srbiji će danas biti toplo i vetrovito, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 17 do 22 stepena, saopštio je...

Dnevni horoskop za PONEDELJAK – 18. novembar 2019.godine

Nova sedmica započinje u miru, nema turbulencija, te energija koja je vladala tokom vikenda nastavlja da dominira i danas....

Varljiva jesen, temperatura do 13 stepeni

Danas će ujutro i pre podne biti umereno i potpuno oblačno, samo ponegde s kratkotrajnom, slabom kišom, a posle...
- Reklama -

Dosadašnji šef stručnog štaba muške i trener ženske rukometne ekipe Jugoslav Petrovića postavljen je od strane rukovodstva kluba za novog direktora RK „Zaječar 1949“. Tako u pripreme za novu sezonu klub ulazi sa drugačijom organizacionom strukturom, ali sa visokim takmičarskim ambicijama.

Ostvarivanje saradnje sportskih stručnjaka iz različitih sportskih grana, animiranje dece školskog uzrasta da se bave rukometom i stvaranje kluba kojim će se Zaječarci ponositi glavni je motiv Petrovića za prihvatanje pozicije prvog čoveka RK „Zaječar 1949“, piše „Radio Magnum“.

Odbojkaški kamp Vanje Grbića, izgradnja novog stadiona, stvaranje boljih uslova za fudbal, sređivanje hale u Kotlujevcu i izgradnja zatvorenog bazena, prema rečima Petrovića neophodne su stvari zarad ostvarivanja kvalitetnih takmičarskih rezultata.

Sledeći preduslov je, prema rečima Jugoslava Petrovića, ostvarivanje saradnje sportskih stručnjaka iz različitih sportskih grana.

Kada je reč o budućnosti kluba, prvi značajniji korak biće napravljen, prema njegovim rečima, već od septembra kada krene nova školska godina.

„ Pokušaćemo da animiraćemo osnovce da se bave rukometom, jer je ovaj klub nekada bio rasadnik talenata. Cilj nam je da imamo isti broj dece u školi rukometa kao u sezoni 2012/2013 , između 350 i 400, i daćemo sve od sebe da ponovo uspostavimo sistem rada po kome ćemo biti prepoznatljivi. Uz dobar stručni rad i adekvatnu logistiku pokušaćemo da zaječarski rukometni klub vratimo u sam vrh Srpskog i Evropskog rukometa“, kaže Petrović.

Na mesto stručnog štaba u klubu sada se nalazi Darko Milosavljević i prema Petrovićevim rečima najbitnija je dobra saradnja i stalne razmene mišljenja kako bi se došlo do najboljih rešenja za obe ekipe.

Ženska seniorska ekipa je osvajanjem sjajnog četvrtog mesta u prošloj sezoni izborila igranje u EHF Challenge Cup-u, tako da će se u Zaječaru već od novembra gledati međunarodne utakmice.

„Prvi protivnik nam je ekipa iz Severne Makedonije, Pelister 2012. Šef stručnog štaba i ove sezone je Živojin Maksić. Maksi će ovo biti četvrta sezona u Zaječaru i to je pokazatelj ozbiljnosti kluba čim najtrofejniji srpski trener i najobrazovaniji srpski trener , prepoznaje Zaječar kao sredinu koja ima sve preduslove da stvori jedan vrhunski klub. Što se igračkog kadra tiče produženi su ugovori sa levim krilom Aleksandrom Stamenić i organizatorom igre Elenom Šaronjić. Dogovorena je saradnja sa levorukim igračicama Jelenom Terzić (desni bek) i Jovanom Bogojević (desno krilo). U potrazi smo za golmanom, levim bekom i pivotmenom. Poslednjih desetak dana smo intenzivirali pregovore sa igračicama koje igraju na ovim pozicijama i očekujemo da uskoro kompletiramo ekipu za sledeću sezonu“, kaže Petrović.

On navodi da je klub zbog obezbeđivanja finansijskih sredstava spreman da donatorima i sponzorima ponudi neki od 9 paketa za saradnju, dok će ulaz na utakmicama i dalje biti besplatan.

izvor: Zaječar online / Radio Magnum

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Novi kviz za srednjoškolce u Tehničkoj školi

U cilju druženja i takmičenja u opštem znanju, biće organizovan još jedan kviz u prostorijama Tehničke škole u Zaječaru. Kao pandan Pub Quizu, već nekoliko...

Program promocije preduzetništva i samozapošlјavanja u RPK Zaječar

U Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga biće održan "start up program" povodom podsticaja razvoja preduzetništva. Program ima za cilј da podstakne samozapošlјavanje...

U Zaječaru počela zamena azbestnih cevi

Kvarovi na cevima napravljenim od azbesta u Zaječaru nisu retkost. Iako se azbestno-cementne cevi ne ugrađuju već više od 30 godina, njih i dalje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: