Društvo Izdvajamo

Još tri Zaječarca pozitivna na koronu

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
ILUSTRACIJA

Na osnovu pristiglog izveštaja u gradu Zaječaru imamo 3 nove kovid pozitivne osobe, sve tri muškog pola, starosti 14, 47 i 67 godina, objavio je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, preko svog fejsbuk profila.

Očekuju se rezultati za čak 200 testiranih građana Zaječara.

Od početka epidemije, na teritoriji našeg grada potvrđeno je 167 slučajeva zaraze novim virusom, od čega su 122 osobe izlečene.

Osim jedne osobe koja je smeštena u kovid bolnici u Nišu, svi zaraženi nalaze se u Zdravstvenom centru Zaječar ili u kućnoj samoizolaciji.

Ničić je još jednom pozvao građane na odgovornost i upozorio ih da nose zaštitne maske, kao i da izbegavaju masovna okupljanja u javnim parkovima.

„Upozoravamo, po ko zna koji put, da osoblje restorana i kafića, prodavci i kupci u svim prodavnicama, pekarama, kioscima brze hrane, unutar benzinskih pumpi, na uslužnim šalterima, javnom i taksi prevozu i sl. moraju nositi zaštitne maske i držati propisanu distancu. Poseban rizik, koje su službe GU i ŠVS uočile jeste masovno, večernje i noćno, okupljanje mlađe populacije u javnim parkovima i “Popovoj plaži” bez poštovanja ijedne propisane mere zaštite (maske, distance, korišćenja dezinfekcionih sredstava…) i u visokorizičnim bliskim kontaktima. Takvo ponašanje pored ugrožavanja njihovog zdravlja u ogroman rizik dovodi njihove starije ukućane. Molimo, da ne bismo morali u ovim letnjim mesecima da zatvaramo izletišta i parkove, da se sa ovakvim rizičnim okupljanjima prestane i poštuju mere zaštite“, napisao je Ničić.

Podsećamo da je juče od posledica korona virusa preminuo Zaječarac starosti 37 godina, koji je bio smešten u bolnici u Nišu.

Dodaj komentar