fbpx
Društvo Izdvajamo

Još šestoro građana Zaječara pozitivno na korona virus

ILUSTRACIJA

Na osnovu 67 obrađenih testova, utvrđeno je još 6 novih covid pozitivnih lica u Zaječara.

Od 6 pozitivnih osoba, dve osobe su muškog i četiri ženskog pola, starosti između 27 i 81 godine života.

Od početka pandemije, u našem gradu je ukupno zabeleženo 414 slučajeva zaraze ovim virusom.

Danas je poslato još 20 uzoraka na testiranje, a za 40 koji su ranije poslati, rezultati se još uvek očekuju.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, ocenio je da je epidemiološka situacija u gradu ponovo nepovoljna.

Danas je, nakon evidentnog rasta broja inficiranih na teritoriji našeg grada, a nakon procene da se veliki broj vlasnika i radnika u objektima uslužnih i ugostiteljskih delatnosti kao i građana ne pridržava propisanih mera, izdat nalog da se pripremi hitna Odluka o komunalnom redu, održi sednica ŠVS, Gradskog veća Zaječara i sednica Skupštine grada po hitnom postupku na kojoj će ova odluka biti usvojena.

Zaključak je, Komisije za praćenje i sprovođenje mera ŠVS, da se moraju angažovati dodatne inspekcijske službe i da se mora uspostaviti dvadesetčetvoročasovna saradnja i koordinacija ŠVS-komunalne milicije- Policijske uprave-republičkih inspekcijskih službi- Prekršajnog suda i nadležnog tužilaštva.

Ocenjeno je da “najslabiju kariku” u ovom lancu predstavljaju tužilaštvo i prekršajni sud kao i poreska inspekcija koja do sada nije uopšte želela da se uključi u koordinaciju akcija na sprečavanju rada i bahaćenju pojedinih subjekata koji nezakonito pružaju, pre svega, ugostiteljske usluge.

Donošenjem nove Odluke o komunalnom redu očekuje se mnogo efikasniji rad na sprečavanju širenja infekcije virusom covid-19 u narednom periodu.

2 komentara

  • Komandante, kojim referencama raspolažeš, da ne kažem znanjem, da bilo šta ” ocenjuješ “? Možeš da angažuješ sve poluge vlasti, možeš da uvedeš crne trojke, preki sud, streljaćki vod, giljotinu i vešala na skver, ali tvoj problem je što te posle šesnest (16) godina niko ne j..bava , i to opravdano. Previše vremena si se lažno predstavljao, i napokon “car je go “. Tvoj autoritet nije ni na nuli, na dnu bunara je i više nema vadjenja i prodaje magle.
    ” Bahaćenje pojedinih subjekata “, pa svi znamo da su to TVOJI subjekti sa kojima si u dilu i od kojih profitiraš. U tvom subjektu ( Klub 54 ), crnogorci koje si ti doveo, tukli zaječarsku decu svakog vikenda, policija nije smela da interveniše, tebe to nije interesovalo, i sad ti kao osudjuješ te iste subjekte, koji za razliku od ” pedeset četvorke “, rade punom parom.
    Smeta ti poreska inspekcija i SVI republički organi koji ne primaju naredjenja od tebe. Precrtavamo dane u kalendaru, kao u vojsci, i čekamo April pa da preko suda i zatvora odete u istoriju, nažalost tužnu i crnu. Drpajte još ovih par meseci jer će vam trebati lova za advokate. Bagro nepismena, zla i podla. Mrzite ovaj grad i nas al da znate i mi vas ne obožavamo, u šta ćete se uveriti u Aprilu.

  • BRAVO ZA DUSKA!!! svaka ti cast sto si ga srocio! ovaj lopov i prevaranr je najvece zlo koje je zadesilo zajecar ikada !!!! ovakav supljoglavac se nije rodio jos….djubre

Dodaj komentar