fbpx
Društvo Izdvajamo

Još osmoro pozitivnih na covid19 u Zaječaru

ILUSTRACIJA

Pristigli rezultati pokazuju da u gradu imamo osam (8) novoinficiranih virusom covid-19. Od ovog broja pet (5) osoba je muškog i tri (3) osobe ženskog pola. Starosna dob novoinficiranih kreće se od 34 do 65 godina.

Sa danas poslata 24 uzorka očekuju se rezultati za ukupno još 150 testiranih osoba iz Zaječara.

Ukupno aktivno covid-19 pozitivnih, na teritoriji grada Zaječara, trenutno je 43 (od 164 od početka pandemije). Od ovog broja 15 pozitivnih je smešteno na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar i 1 osoba u KC Niš. Ostale pozitivne osobe, asimptomatske ili sa lakom kliničkom dlikom, nalaze se u izolaciji i na kućnom lečenju.

Ukupno hospitalizovanih, sa potvrđenim prisustvom virusa covid-19, ili sumnjom na prisustvo ovog virusa, je 27 na Infektivnom i 12 na Grudnom odeljenju ZC Zaječar.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, apelovao je još jednom putem svog fejsbuk profila na građane da budu odgovorni.

“Ovakva epidemiološka slika, ukoliko se nastavi, zahtevaće ozbiljno razmatranje novih, pooštrenih, mera od strane ŠVS grada. Očigledno je da je ista proizvod potpunog opuštanja, što se da uočiti i dalje, posebno u popodnevnim i večernjim satima, na mestima okupljanja većih grupa u parkovima, na javnim mestima, kafićima (gde se ne poštuje obaveza propisane distance) i sl.”, napisao je Ničić.

On je podsetio da je sutra veliki hrišćanski praznik Petrovdan i da oni koji slave, ili odlaze na slavlja (iako ona nisu zvanično dozvoljena) povedu (i sprovedu) maksimalno računa o poštovanju svih propisanih mera zaštite kako u verskim objektima tako i u svojim kućama i kod domaćina koji slave.

“Kapaciteti za hospitslizaciju i lečenje obolelih osoba, po informacijama koje ŠVS ima, su nam pri kraju i svi zajedno radimo na tome da iznađemo dodatne. Zato Vas, na kraju, još jednom, MOLIM da nam SVI, građani (mladi i stariji) u tome maksimalno pomognete. Najbolji način za to je da poštujete mere nošenja zaštite, držanja propisane distance i mera higijene”, kaže Ničić.

Dodaj komentar