fbpx
Društvo Izdvajamo

Još dvoje pozitivnih na virus korona u Zaječaru

ILUSTRACIJA

U Zaječaru, danas, na osnovu 26 obrađenih PCR testova evidentirana su još dva (2) covid-19 pozitivna lica. Jedno lice je ženskog pola, starosti 65 godina i drugo muškog pola, starosti 69 godina.

Ukupno, od početka pandemije, u Zaječaru je evidentirano 457 inficiranih, na 5273 obrađenih testova, od čega 208 žena i 249 muškaraca.

Od ovog broja 407 osoba više nisu covid-19 pozitivne, 3 osobe su preminule od infekcije ovim virusom, dok su 47 osobe još uvek pozitivne. Od ovog broja šest (6) osoba je hospitalizovano na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar.

“U čilju sprečavanja rzbuktavanja pandemije na prostoru grada Zaječara, pored dosadašnjih kontrola, u saradnji sa PU Zaječar i svim nadležnim republičkim inspekcijskim službama, ŠVS grada formiraće, od sutra, združene operativne grupe za kontrolu primene propisanih mera u vreme trajanja vanredne situacije u gradu. ŠVS će naložiti svim subjektima, koji imaju više od dvoje zaposlenih, da od srede MORAJU IMATI lica u statusu “covid redara” i koja će biti odgovorna za sprovođenje mera u objektima shodno odlici ŠVS”, naveo je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na svom fejsbuk profilu.

Dodaj komentar