fbpx
Društvo

Još dva smrtna slučaja od ukupno 6 u Srbiji: Broj zaraženih po gradovima i opštinama…

ILUSTRACIJA / PIXABAY

U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen koronavirus COVID-19. U pitanju je К. S. (80) koji je bio hospitalizovan u Кlinici za infektivne i tropske bolesti Кliničkog centra Srbije u Beogradu i koji se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktori su uložili maksimum tokom njegovog lečenja.

On je inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

Druga žrtva je ženska osoba P.B. (62) koja je bila hospitalizovana u Кliničkom centru Niš i koja se nalazila na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu.

Кako se navodi, ipak je došlo do letalnog ishoda, a preminula je hronično lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

U Srbiji su do sada registrovana 384 slučaja zaraze koronavirusom, a šest osoba je preminulo.

Novi izveštaj Ministarstva zdravlja o broju novozaraženih očekuje se u 15 časova.

BROJ ZARAŽENIH PO GRADOVIMA I OPŠTINAMA U SRBIJI

Najveći broj zaraženih od koronavirusa trenutno je u Beogradu, gde taj broj iznosi 173. Slede ga Valjevo sa 46 i Niš sa 37 zaraženih osoba.

Na listi gradova koji imaju najvećih broj obolelih od koronavirusa, osim prethodna tri grada, našli su se i Ćuprija sa 25 i Novi Sad sa 15 i Kruševac sa 11 zaraženih.

Čačak i Kragujevac dele sedmo mesto sa po 10 zaraženih, kao što i Vranje i Kikinda dele osmo mesto po broju obolelih – ukupno 6.

Prema zvaničnim podacima u Zaječaru zabeležena 2 slučaja korona virusa

Prema zvaničnim podacima sa sajta COVID19 STATISTIKE u Zaječaru su zaključno sa 26. martom registrovana 2 slučaja korona virusa.

Podatke možete videti online na ovom linku.

Dodaj komentar