fbpx
Društvo Izdvajamo

Još 9 pozitivnih na korona virus u Zaječaru

ILUSTRACIJA

Na osnovu 51 obrađenog testa prisustvo virusa covid-19 utvrđeno je kod devet osoba, šest muškog pola i tri ženskog pola. Starostna dob novoinficiranih kreće se od 13 do 59 godina.

Štab za vanredne situacije, u saradnji sa ZZJZ i ZC, pažljivo prati i analizira epidemiološku situaciju kako bi preduzeo dalje mere na smirivanju pandemije u našem gradu.

Preduzimaju se mere redovne dezinfekcije javnih površina i upozoravaju vlasnici svih objekata, bilo koje namene (ugostiteljskih, trgovinskih, javnih ustanova, zgrada …) da ne uklanjaju dezo-barijere i da ih održavaju u funkcionalnom i higijenski ispravnom stanju.

“Upozoravaju se i vlasnici kafića i restorana na obaveze propisane odlukom o uvođenju vanredne situacije u gradu Zaječaru pošto se pravilo broja gostiju za jednim stolom kao i distance, u najvećem broju objekata, ne poštuje. Ovo za posledicu može imati skraćenje radnog vremena pa sve do zabrane rada ugostiteljskih objekata i pojedinih maloprodajnih objekata (koji ne poštuju propisani broj istovremenih kupaca u objektu)”, napisao je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, na svom fejsbuk profilu.

Dodaj komentar