fbpx
Društvo

Još 4 novoobolela, Ničić ukazuje na nepoštovanje mera

Na osnovu 65 novoobrađenih PCR i Ag uzoraka, u poslednja 24 časa na teritoriji grada Zaječara registrovane su 4 nove covid-19 pozitivne osobe ( 6% od broja testiranih).

Jedna novoinficirana osoba je ženskog pola, a tri muškog, starosti od 48 do 73 godine života.

Od početka pandemije obrađena su ukupno 25 733 uzorka, a čekaju se rezultati za još 127 ranije testiranih osoba u gradu.

Danas je testirano 36 osoba.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 5 343 osobe iz Zaječara (2.732 ženskog i 2.611 muškog pola).

Od ovog broja, kod 5 291 osobe više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju, koje je ostalo jedino u covid sistemu, smešteno je 10 obolelih.

Na kiseoničkoj potpori je 5 pacijenata obolelih od infekcije covid-19.

Na Infektivnom odeljenju preostalo je još 40 slobodnih mesta za smeštaj covid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

“Očito je, na svakom koraku, nenošenje maski u zatvorenom prostoru (prodavnice, lokali brze hrane i pekare, kladionice, tržni centri, benzinske pumpe i sl. ) te nedostatak obaveznih dezinfekcionih sredstava na bazi aklohola (za dezinfekciju ruku i sl.). Takođe se uveliko krši obaveza da gosti bašta lokala, prilikom odlaska u toalete u unutrašnjosti lokala, moraju nositi masku i vršiti dezinfekciju ruku prilikom izlaska iz istih”, napisao je gradonačelnik Zaječara na svoj fejsbuk profilu,

On je istakao da su komunalna policija i inspekcija dobili strogu naredbu gradskog ŠVS, uprkos popuštanju brojnih mera, da prema prekršiocima ovih pravila, koja su ostala na snazi, budu rigorozni i neselektivni.

Dodaj komentar