Politika

Joković pisao ministarki Ani Brnabić – DA LI NEKO OBMANJUJE VLADU SRBIJE?

Ivan Joković, predsednik GG „Zajedno za Zaječar – Ivan Joković Labud“ pisao je ministarki Ani Brnabić, gde je upozorio na  nezakonitu Odluku o raspuštanju Skupštine grada Zaječara i nezakonito rešenje o imenovanju Privremenog organa.

Pismo prenosimo u celosti:


Postovana Ana Brnabić ,

Vlada Republike Srbije je 14.02.2017g. donela nezakonitu Odluku o raspuštanju Skupštine grada Zaječara i nezakonito rešenje o imenovanju Privremenog organa.

Predlog za raspuštanje Skupštine grada i imenovanje Privremenog organa dalo je Vaše ministarstvo.

Opravdano sumnjam da predlog sadrži netačne podatke sa namerom da se obmanu članovi Vlade i glasaju za nezakonita akta.

Siguran sam da ste i Vi obmanuti ,pa Vas molim da pažljivo proverite moje navode i ustanovite istinu .

Obraćam se dobronamerno u nadi da će Vaša reakcija biti brza i nepristrasna .

S postovanjem,

Ivan Joković, šef odborničke grupe Zajedno za Zajecar-Ivan Joković


U jučerašnjoj izjavi za Online televiziju, Ivan Joković, predsednik GG „Zajedno za Zaječar – Ivan Joković Labud“  je istakao da je ovakvom odlukom Vlada Republike suspendovala Ustav, a posebno Zakon o lokalnoj samoupravi.

„Odluka o raspuštanju skupštine može da se donese ako se zakonom steknu jedan od tri  uslova koji su predviđeni Zakonom o lokalnoj samoupravi. Prvi ulov je da skupština ne zaseda u periodu od tri meseca, što se nije deslio. Drugi uslov je da skupština ne donese budžet grada za 2017. godinu, a znamo da je budžet grada tza ovu godinu donet. I treći uslov je ostavka gradonačelnika, odnosno kada istekne 30 dana i ako se ne izabere novi, onda skupština može da se raspusti. Taj period od 30 dana nije prošao. Dakle, 14. februara nijedan uslov zakonom predviđen nije postojao da bi se skupština grada raspustila“, objašnjava Joković.

Dodaj komentar