Društvo

JKSP „ZAJEČAR“ u 2017. godini poslovalo sa gubitkom od 16 MILIONA DINARA: Gubitak će biti pokriven….

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Javno-komunalno stambeno preduzeće „Zaječar“ prema godišnjem finansijskom izveštaju za 2017. godinu poslovalo je sa gubitkom od nešto više od 16 miliona dinara.

Pomenuti gubitak ostaje neraspoređen i biće pokriven budućim dobicima.

Kako se navodi u obrazloženju JKSP „Zaječar“ u poslovnoj 2017. godini poslovalo je sa gubitkom zbog veće cene i veća potrošnja mazuta u januaru te godine, imajući u vidu da je zbog veoma niskih temperatura vršena isporuka toplotne energije 24 časa neprekidno.

Veća potrošnja mazuta prouzrokovala je i povećanje kamata na eskont menica, a takođe su porasli i troškovi utuženja kao posledica neblagovremenog izmirenja obaveza.

Na povećanje troškova uticao je i zakup opreme od JKP „Kraljevica“ u stečaju koja je bila neophodna za obavljanje poverene delatnosti upravljanja komunalnim otpadom i održavanju čistoće na površinama javne namene.

S obzirom na to da u ovom trenutku nema sredstava iz kojih bi se pokrio iskazani gubitaka u skladu sa ovlašćenjima iz procesa doneta je Odluka o načinu pokrića gubitka.

A ključne aktivnosti za to su sledeće:

Prema priloženom, ključne aktivnosti za dostizanje ciljeva JKSP „Zaječar“ u periodu od 2017.  do 2027. godine biće postignuti:

  • jačanjem kadrovskih kapaciteta ( što obuhvata obuku postojećih zaposlenih kao i povećanje broja zaposlenih do 2021. godine za 15 radnika, a do 2027. za još 15 njih)
  • investiranjem u vozila i opremu (kupovinom autosmećara, autopodizača, cisterne za pranje, autočistilice, dostavnog vozila i kamiona kipera).

U nadi da će i cene grejanja ostati na nivou prošlogodišnjih svim zaposlenima u JKSP „Zaječar“ želimo puno uspeha u daljem poslovanju, uz apel građanima da na vreme izmiruju svoje dospele obaveze.

O odluci o načinu pokrića gubitka konačnu reč daće odbornici na 18. sednici Skupštine grada zakazanoj za sredu, 25.jul.

Dodaj komentar